Ανακοίνωση ΑΡΚΙ Νοσοκομείου Χίου

Πέμ, 08/09/2022 - 16:28

Με ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Χίου αμφισβητεί τα στοιχεία που πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν από το Βουλευτή και υπουργό Μετανάστευσης, Ν. Μηταράκη σε σχέση με την ενίσχυση του «Σκυλιτσειου» με προσωπικό.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Πρόσφατα ανακοινώθηκαν από το https://www.apografi.gov.gr/ τα στοιχεία για τον Ιούνιο του 2022 που αφορούν το Προσωπικό, μόνιμο και μη, που υπηρετεί στο Δημόσιο.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, μπορούμε να δούμε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ενίσχυση (και όχι όσα διαδίδουν ψευδώς η Κυβέρνηση και τα  ΜΜΕ της λίστας Πέτσα) των Δημόσιων Δομών Υγείας, με προσωπικό".

Τα στοιχεία είναι απλά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ:

«ΙΟΥΝΙΟΣ 2019: 79.177  ΙΟΥΝΙΟΣ 2022: 73.705 = - 5472 Μόνιμοι Υγειονομικοί λιγότεροι.

Όπως λοιπόν αποτυπώνεται από τα ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία, στα 3 χρόνια της διακυβέρνησης της Ν.Δ το Μόνιμο Προσωπικό στην Υγεία έχει μειωθεί κατά – 5.472 Υγειονομικούς. Και είναι ΤΡΑΓΙΚΟ και προφανώς αναδεικνύει τις Εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, να μειώνεται το Προσωπικό κατά τη διάρκεια της Υγειονομικής κρίσης με τη Πανδημία covid , στερώντας πολύτιμο προσωπικό. Ελλείψεις που έθεσαν σε σοβαρή δοκιμασία τις δυνατότητες και επάρκειες των Δημοσίων Δομών.

Η Χίος όμως, όπως αποδεικνύεται, από τα γραφόμενα του κ. Μηταρακη αποτελεί εξαίρεση. Και αυτό γιατί  έχει μια «ΙΚΑΝΟΤΑΤΗ  ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΗ» διοίκηση που τηρεί  πιστά το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του βουλευτή και υπουργού της Ν.Δ.  Το πρόγραμμα και οι δεσμεύσεις  λοιπόν του κ. Μηταρακη όπως αποτυπώνονται στην πραγματικότητα, έχουν τα κάτωθι αποτελέσματα:

• Ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια με άμεσο κίνδυνο να έχουμε και άλλους νεκρούς

• Μείωση των αιματολογικών εξετάσεων πολιτών στο νοσοκομείο λογω έλλειψης προσωπικού

• Ραντεβού σε συγκεκριμένα εξωτερικά ιατρεία μετά από πολλούς μήνες αναμονή

• Μαγνητικός τομογράφος και Μαστογράφος  που δεν λειτουργούν.

• Κλινικές που κάθε βδομάδα με «αλχημείες» προσπαθούν να βγάλουν βάρδιες

• Υπηρετεί το μισό νοσηλευτικό προσωπικό απ αυτό που πραγματικά χρειάζεται

• Λείπουν Ιατροί ειδικοτήτων όπως ογκολόγος, ακτινολόγος, 2ος νευροχειρούργος ,φυσιατρος και πολλοί άλλοι.

• Στη  ΜΕΘ λειτουργούν οι 3 κλίνες –και όχι 7- συν 2 covid γιατί δεν φρόντισε ο κ Μηταρακης και η κυβέρνηση του να υπάρχει προσωπικό να λειτουργήσει και τις 7 κλίνες

• Τα επισκευασμένα κτίρια ακόμα να παραδοθούν . Όταν δεήσει η κυβέρνηση να τα παραδώσει, θα λειτουργούν μισά λογω έλλειψης χώρων , εξοπλισμού και προσωπικού

• Το παλαιό κτίριο της Παθολογικής 5 χρόνια τώρα παραμένει ερείπιο

• Το ΚΕΦΙΑΠ υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα οι πολίτες να ξοδεύονται και να ταλαιπωρούνται, ενώ θα μπορούσαν να κάνουν φυσιοθεραπείες γρήγορα και δωρεάν

• Τα κτίρια της περιουσίας του νοσοκομείου ρημάζουν αναξιοποίητα

• Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα με την είσοδο των συνεργείων είδαν μείωση στο μισθό τους. Το ίδιο  θα πάθουν και οι εργαζόμενοι στην σίτιση και την φύλαξη.

Η πραγματικότητα  λοιπόν, όσα παραπλανητικά λόγια και να λέει, όσα ψέματα κι αν αραδιάζει, τον διαψεύδει.

Καλό θα είναι λοιπόν πριν δημοσιεύει τα «πειραγμένα» στοιχεία που του δίνουν οι πρόθυμοι συνεργάτες του , ο κύριος υπουργός να τα διασταυρώνει με τους πραγματικούς υποστηριχτές του νοσοκομείου και τον Χιωτικο λαό. Και όχι κ. Μηταράκη. Δεν είναι πρόβατα ο κόσμος για να τον παρασύρουν κάποιοι συνδικαλιστές. ΕΧΟΥΝ ΜΑΤΙΑ, ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΝ ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ».

Σχετικά Άρθρα