Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Ανακοίνωση του Δικτύου Πολιτών Χίου, για τον αποκλεισμό ενημερωτικής ιστοσελίδας

Παρ, 22/05/2020 - 17:43

Το Δίκτυο Πολιτών Χίου διαμαρτύρεται  έντονα και καταδικάζει  την φίμωση από επίθεση στο facebook που δέχτηκε η ενημερωτική σελίδα της Χίου Astraparis.

Η επίθεση αυτή, λόγω κυρίως αποκαλύψεων στο προσφυγικό, από ακροδεξιά τρολς, είναι η επιβεβαίωση ότι ακολουθείτε πιστά την ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία με γνώμονα την αλήθεια και την αντικειμενικότητα.

Η ελευθερία της πληροφόρησης είναι έκφραση δημοκρατίας και γι αυτό υπηρετεί την κοινωνία. Είναι δικαίωμα όλων να έχουν πρόσβαση στην αλήθεια. Και ειδικότερα σήμερα σ' ένα περιβάλλον τοξικό για τον πλουραλισμό από τα ΜΜΕ.

Απαιτούμε την άμεση άρση του αποκλεισμού σας και την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών.

 

Χίος  22/5/2020

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 19:27

Ξεπερνάν τους 200 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο το Μάϊο. 

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, μια βάρκα με περίπου 40 με 45 πρόσφυγες - μετανάστες άνδρες γυναίκες και παιδιά (δεν έχει ακόμα γίνει η καταμέτρηση τους) έφτασε στην περιοχή Τσόνια σήμερα Σαββάτο το πρωί.

Στο σύνολο τους παραμένουν στο σημείο της αποβίβασης τους. Αφού ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεδομένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού covid 19 θα μεταφερθούν στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα προκειμένου να τεθούν σε 14ήμερη απομόνωση.

Ας σημειωθεί ότι από τις αρχές Μαΐου στη Λέσβο συνολικά έφθασαν πέντε βάρκες με 173 άτομα.

Η σημερινή έκτη έλευση ανεβάζει σε πάνω από 200 τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί και οι οποίοι στο σύνολο τους διαμένουν σε καραντίνα στα Θέρμα ή και στο λιμάνι της Μυτιλήνης!