Ανακοίνωση του Ν. Τμ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Κυρ, 20/03/2022 - 19:12

Το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσης του τη Διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου σημειώνοντας:

«Καταγγέλλουμε για την αντιδημοκρατική κι αντεργατική απόφαση της να επιβάλει πειθαρχική ποινή,(περικοπή χρηματικού ποσού από μισθό) σε υπάλληλο της υπηρεσίας και μέλους της Ε.Γ. του Ν.Τ.Χίου της ΑΔΕΔΥ αξιοποιώντας τον αντιδραστικό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. ν.3527/07.

Η αναφορά του συναδέλφου σε ραδιοφωνική συνέντευξη στις 7/12/21 στο εργατικό ατύχημα που συνέβη στο αντιπλημμυρικό έργο του Καλοπλύτη στην οδό Ψυχάρη στις 6/12/21 με θύμα έκτακτη εργάτρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων,η οποία διεκομίσθη στο νοσοκομείο, η ανάδειξη των ευθυνών για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας του Δήμου Χίου,της ΕφορείαςΑρχαιοτήτων και της κατασκευάστριας εταιρίας,οδήγησαν στην κλήση σε απολογία και την πειθαρχική τιμωρία του.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σαφέστατη προσπάθεια ένταξης της συνδικαλιστικής δράσης στα πειθαρχικά παραπτώματα και πρωτοφανή ενέργεια φίμωσης και χειραγώγησης του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ευθύνες έχουν η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού που επιτρέπουν τις συνδικαλιστικές διώξεις .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης πειθαρχικής ποινής και την παύση της δίωξης του συναδέλφου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ιδιαίτερα τώρα που είναι γνωστή η κυβερνητική πρόθεση να κόψει ακόμα και το επίδομα βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας!

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συνδικαλιστικούς φορείς να εκφράσουν τη αλληλεγγύη τους στο διωκόμενο συνδικαλιστή.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ,ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΟΥ Ν.Τ. ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».

Σχετικά Άρθρα