Άνοιγμα σχολείων - κυνήγι μαγισσών

Δευ, 06/09/2021 - 21:50

«Η κυβέρνηση, μπροστά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας, όφειλε ήδη να έχει πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων» αναφέρει σε δελτίο τύπου της η ΕΛΜΕ και συνεχίζει:

«Ενώ εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν διατυπωθεί με σαφήνεια προτάσεις από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα (μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη, αύξηση μαθητικών δρομολογίων ΚΤΕΛ, περιοδικά rapid τεστ σε όλα τα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΔΥ κ.λπ.), η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να τις εφαρμόσει. Αντί γι’ αυτό δεν αμέλησε μέσα στο κατακαλόκαιρο με κλειστά σχολεία, να ψηφίσει ένα ακόμα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Συνεχίζοντας να μη λαμβάνει υπόψη της, τις ευθύνες που τη βαραίνουν για το γεγονός ότι με τις παλινωδίες της εδώ και δύο χρόνια τα σχολεία υπολειτουργούν, για μια ακόμα φορά προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης από πάνω της, αναζητώντας αποδιοπομπαίους τράγους.

Είναι πραγματικά ντροπή να κουνάει το δάχτυλο στους εκπαιδευτικούς που «έβαλαν πλάτη» όλο αυτό τον καιρό χωρίς καμία βοήθεια, προκειμένου να κρατήσουν οι μαθητές μια στοιχειώδη έστω επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία, επιδιδόμενη για άλλη μια φορά στο προσφιλές της κυνήγι μαγισσών!

Ο κλάδος έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού και απέδειξε με τη στάση του ότι είναι συνεπής απέναντι στα υγειονομικά μέτρα και στις συστάσεις της ιατρικής κοινότητας. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί ξεπερνούν το 80% και αρκετοί από τους υπόλοιπους έχουν ήδη νοσήσει.

Προς τι λοιπόν οι εκβιασμοί και οι απειλές για αναστολές εργασίας; Άραγε υπάρχουν πολλοί κλάδοι εργαζομένων με τόσο υψηλά ποσοστά εμβολιασμού; Γιατί υπάρχει επιλεκτική πολιτική απέναντι σε κλάδους και εργαζόμενους;

Αρκετοί συνάδελφοί μας με θέματα υγείας δεν έχουν προβεί σε εμβολιασμό και έχουν κάνει αίτηση να εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή, η οποία όμως μπορεί να συνεδριάσει σε 2-3 μήνες! Γιατί πρέπει να υποχρεώνονται να πληρώνουν τα rapid τεστ μέχρι την εξέταση της αίτησής τους  όταν δεν είναι υπεύθυνοι γι αυτή την καθυστέρηση και να μην προσέρχονται στην εργασία τους με self τεστ ή δωρεάν rapid τεστ; 

Διεκδικούμε:

• Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό

• Άμεσα μέτρα προστασίας των μαθητών στα μέσα μαζικής μεταφοράς με πύκνωση δρομολογίων

• Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και με ευθύνη του ΕΟΔΔΥ

• Μικρότερο αριθμό μαθητών στις τάξεις (15 μαθητές ανά τάξη). Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων

• Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.λπ.»

Σχετικά Άρθρα