Αντε βάλτα τώρα με τους... παπάδες

Εναντίον του ΠΡΟΚΕΚΑ Ολύμπων ο Σύνδεσμος κληρικών
Πέμ, 25/05/2017 - 22:52

Και οι Ιερείς προστίθενται σε όσους εναντιώνονται στην δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στους Ολύμπους, αφού το Δ.Σ. του Συνδέσμου Κληρικών Χίου με ανακοίνωση του καλεί την Κυβέρνηση να σεβαστεί το πρόβλημα των κατοίκων του νησιού και να μην εκτοξεύει απΕιλές για χρήση βίας.

Αναλυτικά στην ανκοίνωση τονίζονται:

Το Δ. Σ. του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών με αφορμή την απόπειρα δημιουργίας Προαναχωρησιακού Κέντρου στα Μαστιχοχώρια και συγκεκριμένα κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο των Ολύμπων, παρά τη θέληση της τοπικής κοινωνίας λαμβάνει θέση ως εξής:

Ζητάμε από το Κράτος σεβασμό προς τους ακρίτες κατοίκους της Χίου, οι οποίοι μαζί με το επαχθές βάρος του προσφυγικού, γίνονται αποδέκτες τετελεσμένων αποφάσεων και απειλών από το κρατικά όργανα, πράγμα απαράδεκτο για μία δημοκρατική πολιτεία.  

Ζητάμε από όλους σύμπνοια, ομόνοια, αλλά και δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που μας παρέχει το Ελληνικό Σύνταγμα, ώστε να επαληθεύεται ότι «θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. ‘Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται υπέρ αυτού και του έθνους…» (άρθρο 1 παρ. 1, 2).

Ως Κληρικοί αυτής της νησιωτικής και ακριτικής μητροπόλεως, είμαστε στο πλευρό των λαϊκών αδελφών μας και οπωσδήποτε απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή άσκησης βίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡοΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΥΡΡΟΣ

Σχετικά Άρθρα