Αντιπλημμυρικά 465.000 ευρώ σε Καλαμωτή και Κώμη

Ακολουθεί το έργο στη Νοτιοδυτική Χίο (Βέσσα, Ελάτα κ.α.)
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 31/08/2017 - 14:09

Με την εργολαβία της Νοτιοανατολικής Χίου που καλύπτει την πληγείσα από την πυρκαγιά του 2012 ευρύτερη περιοχή της από Καλαμωτή μέχρι  Κώμη ξεκινά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τα αντιπλημμυρικά έργα που αφορούν στη διευθέτηση χειμάρρων.
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο,  465.000 ευρώ, που περιλαμβάνει καθαρισμό των χειμάρρων αλλά και διευθέτησή τους, όπως με την τοποθέτηση συρματοκιβωτίων», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, σε δηλώσεις του στην «Α», καυτηριάζοντας επίσης το γεγονός ότι 5 χρόνια μετά την πυρκαγιά θα εκτελεστούν τα αντιπλημμυρικά.
«Εμείς είμαστε 2,5 χρόνια περιφερειακή αρχή, αλλά η γραφειοκρατία είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος», είπε, κάνοντας ειδική αναφορά και στη νέα διαδικασία των ηλεκτρονικών δημοπρατήσεων, που κατά την άποψή του το μόνο που καταφέρνουν είναι να κωλυσιεργούν την κατασκευή των έργων για να «εμφανίζουν κάποιοι πλεόνασμα», όπως είπε, σημειώνοντας ότι μπορεί τα έργα να είναι χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. αλλά κάποια από αυτά έχουν και ιδία συμμετοχή.
Όπως είπε ο κ. Κάρμαντζης εντός διμήνου εκτιμάται ότι θα προχωρήσει και το δεύτερο αντιπλημμυρικό έργο που αφορά τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στη Νοτιοδυτική Χίο (Ελάτα, Βέσσα, Λιθί), ύψους 700.000 ευρώ.

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ 465 000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΛΑΜΩΤΗ ΚΑΙ ΚΩΜΗ

Σχετικά Άρθρα