
Το Εργατικό Κέντρο Χίου δηλώνει την αντίθεσή του στη δημιουργία μιας νέας δομής τύπου ΒΙΑΛ στην περιοχή του Θόλους.
Τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι λύση του προσφυγικού-μεταναστευτικού δεν είναι η δημιουργία δομών φυλακών στα νησιά μας.
Τέτοιου είδους αποφάσεις χωρίς την έγκριση των τοπικών κοινωνιών, που τόσα χρόνια επωμίζονται το βάρος του μεταναστευτικού - προσφυγικού μόνο επιπλέον προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν.
Ζητάμε:
• Να καταργηθούν άμεσα όλα τα hot spot τύπου ΒΙΑΛ, όχι άλλο κέντρο/καταυλισμός στο νησί μας.
• Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων στους δικαιούχους πρόσφυγες - μετανάστες έτσι ώστε να απεγκλωβιστούν από τα νησιά μας και να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.
• Να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για το διάστημα που θα παραμείνουν στο νησί μας (υγεία, παιδεία, πρόνοια).
• Να υπάρξει ουσιαστική μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά.
• Να γίνουν σωστές υποδομές για τους εργαζόμενους μας που απασχολούνται σε αυτές τις δομές (πρόσληψη, ασφάλεια).







































