Απαράδεκτη η ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης

Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου 30.08.2018 Συμπαράσταση στο Νομαρχιακό Τμήμα της Χίου
Τρί, 11/09/2018 - 17:39
Μ. Σκούφαλος

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει, ομόφωνα, την απαράδεκτη, συνδικαλιστικά, ενέργεια του προέδρου της Ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, Σάββα Φωτιάδη και του προέδρου των περιφερειακών υπηρεσιών του ίδιου υπουργείου, Νώντα Αθανασιάδη, οι οποίοι σέρνουν στα δικαστήρια με αγωγές και μηνύσεις τον πρόεδρο και τη Γραμματέα της Εκτελεστικής Γραμματείας Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Μάρκο Σκούφαλο και Σοφία Γατανά αντίστοιχα.

Τα δύο συνδικαλιστικά στελέχη του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου οδηγούνται στα δικαστήρια, εξαιτίας της ομόφωνης καταγγελίας στις 26/06/2018 της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Χίου που καυτηρίαζε με δριμύτητα την αντισυνδικαλιστική τους δράση στο νησί, με το να σπέρνουν σύγχυση και ηττοπάθεια στους εργαζόμενους και να παραπληροφορούν για την στάση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε σχέση με την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

Κατέθεσαν αγωγή και μήνυση, ζητάνε 8000 ευρώ έκαστος από τον Πρόεδρο και τη Γραμματέα του Νομαρχιακού Τμήματος, εξακολουθούν να παραποιούν τα γεγονότα, ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική ζωή και δράση, ευτελίζουν την πολιτική διαπάλη.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά άμεσα οι εν λόγω συνδικαλιστές να ανακαλέσουν την αγωγή και τις μηνύσεις που κατέθεσαν και να κατανοήσουν ότι δεν μπορεί η μεθοδολογία τους σε συνδικαλιστικά ζητήματα να ταυτίζεται με αυτή της εκάστοτε εργοδοσίας που δεκαετίες την αντιπαλεύουμε και από την οποία οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν υποφέρει τα μέγιστα.

Σε κάθε περίπτωση η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα στηρίξει με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα τους εν λόγω συναδέλφους του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Χίου

 

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου 

Σχετικά Άρθρα