Χίος, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

Αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ ο Σταμάτης Μαλέλης

Τετ, 10/07/2019 - 20:48

Την αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε ο Σταμάτης Μαλέλης.

Αιτία, όπως αναφέρει σε δήλωσή του, είναι η διάσταση απόψεων με την Φώφη Γεννηματά σε σχέση με τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει το κόμμα καθώς και οι αλλαγές που δρομολογούνται στην διάρθρωση του κόμματος.

Ο Σταμάτης Μαλέλης ήταν γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής από τον Ιούλιο του 2018 ενώ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος στη Β' Πειραιά.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Σήμερα συναντήθηκα με την πρόεδρο του Κιν. Αλ. κ. Φώφη Γεννηματά . Στη μεταξύ μας συνάντηση επικυρώθηκε αυτό που συμβαίνει εδώ και δυο μήνες . Η διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Η κ Γεννηματά οπως έχει κάθε δικαίωμα σκοπεύει να δρομολογήσει αλλαγές στην κομματική διάρθρωση, με τις οποίες εγώ δεν συμφωνώ.

Την ευχαρίστησα για τη συνεργασία. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους οτι θα συνεχίσω να παλεύω για ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό Κινημα και για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι σε ετοιμότητα να προστατεύσει την κοινωνία, τις κατακτήσεις της και κυρίως το κοινωνικό κρατος .

Πιστεύω ότι έρχονται δύσκολες μερες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και το Κίνημα πρεπει να είναι είναι μπροστά με καθαρές και όχι αμφίσημες απόψεις.

Την κριτική μου σε πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου θα την ασκήσω στα όργανα του Κόμματος.

Εκπτώσεις στις αρχές μου και στις ιδέες μου δεν κάνω. Θέσεις τις οποίες δεν πιστεύω δεν μπορώ να υπηρετήσω».

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 22/11/2019 - 22:04

Ήταν αναμενόμενο ότι θα αντιδράσει ο μοναδικός… γείτονας του «προσφυγικού χωριού» που υποτίθεται ότι θα γίνει «στη μέση του πουθενά» αφού η μυστηριώδης ακόμα θέση του θα βρίσκεται μεταξύ Πιτυούς και… στροφών του Αίπους.

Έτσι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατατέθηκε από την παράταξη του Γιάννη Καραβασίλη, σχετική επιστολή της «Κιβωτού» που πάντως δεν έφτασε ποτέ επισήμως στα Μέσα Ενημέρωσης και στην οποία μεταξύ άλλων τονίζονται:  

Η οποιαδήποτε μετακίνηση μεταναστών προς την πόλη θα περνάει αναπόφευκτα από τις εγκαταστάσεις της Κιβωτού, καθώς ο δρόμος αυτό είναι ο μοναδικό που θα οδηγεί στο ΠΡΟΚΕΚΑ.

Το χωριό παιδικής προστασίας βρίσκεται στο μέσο της διαδρομής από το ΠΡΟΚΕΚΑ εώς τον οικισμό του Βροντάδου και αποτελεί το μοναδικό κατοικήσιμο μέρος σε όλη αυτή την απόστας. Οποιοσδήποτε μετανάστης αναζητήσει να καλύψει κάποια ανάγκη του, κατά τη διάρκεια της μετακίνησής του, μοναδικό χώρος που του δίνει αυτή τη δυνατότητα είναι το παιδικό χωριό.

Η πρόσβαση στο χωριό λόγω της έκτασής του και λόγω της χαμηλή του περίφραξης είναι αδύνατο να αποτραπεί. Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δεν είναι δυνατόν να καλύψει όλη την έκτασή του και φυσικά δεν διασφαλίζει την αποτροπή οιωνδήποτε περιστατικών.

Η Κιβωτός δεν είναι σε θέση να αναλάβει τις μεγάλες και πολυέξοδες εργασίες για την υπερύψωση του συνόλου της περίφραξης.

Η μετατροπή του παιδικού χωριού σε φρούριο είναι αντίθετη στον χαρακτήρα της εν λόγω δομής.

Οι κίνδυνοι εντείνονται λόγω του ότι η πλειονότητα των μεταναστών είναι ενήλικοι και άγαμοι άνδρες από μουσουλμανικές χώρες με σημαντικές πολιτισμικές διαφορές.