Χίος, Κυριακή 21 Οκτωβρίου

Δεν προσφέρονται για μικροπολιτική τα εθνικά θέματα

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 13/03/2018 - 15:52

Ψυχραιμία και σύνεση, συνιστά ο βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, αναφορικά με τα «εθνικά Θέματα» και κυρίως την συνεχώς κλιμακούμενη ένταση με την Τουρκία.

«Έχουμε συνηθίσει η γείτονα να εξωτερικεύει  τα δικά της προβλήματα» ανέφερε ο κ.Μιχαηλίδης, συμπληρώνοντας ότι «η συνεχώς κλιμακούμενη ένταση με αποκορύφωμα την σύλληψη των δυο στρατιωτικών είναι αποκλειστικά ευθύνη της Τουρκίας».

Παράλληλα ο βουλευτής Χίου επεσήμανε ότι «η Ελλάδα πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα με σύνεση και μετρημένες αντιδράσεις», ενώ κάλεσε κάθε αντιπολιτευτική φωνή να μην λειτουργεί με μικροπολιτική και μικροπαραταξιακή λογική.

«Τα θέματα αυτά δεν προσφέρονται για πολιτικά οφέλη» ανέφερε .

andreas_mihailidis_psyhraimia_sta_ethnika_mas_themata

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 20/10/2018 - 21:05


«Άι γαμήσου! Άι γαμήσου! Σκατόγρια! Φύγε από δω. Σαύρα, ε, σαύρα. Θα στο βάλω στον κώλο αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια!”

Με αυτές τις εκφράσεις καταφέρεται ένας Έλληνας αστυνομικός μέσα στο ΚΥΤ Μόριας εναντίον ηλικιωμένης πρόσφυγα και προκαλεί τη γενική κατακραυγή για την ανάρμοστη συμπεριφορά του.

Το σκηνικό έχει καταγραφεί από κάμερα και συμπεριλαμβάνεται μέσα σε τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi που κάνει το γύρο του κόσμου.

Ένα ακόμα ντροπιαστικό περιστατικό για τη Μόρια και γενικότερα τη Λέσβο, που μας εκθέτει σε όλο τον κόσμο.

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ότι θα διεξαχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό ενώ ο συγκεκριμένος αστυνομικός τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο να επιδεικνύουν επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου, ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα.

Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης»

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας

Το βίντεο ντροπή προκάλεσε νωρίτερα την αντίδραση και του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας που ζητούσε τη διεξαγωγή έρευνας για το ντροπιαστικό περιστατικό.

«Με αφορμή το βίντεο του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI 2 όπου άνδρας με πολιτικά παρουσία ενστόλων ακούγεται να καθυβρίζει χυδαία ηλικιωμένες γυναίκες πρόσφυγες, ως Διεθνής Αμνηστία απαιτούμε άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στην αηθή αυτή λεκτική επίθεση.

Δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αρχών.

Το βίντεο αποτελεί μέρος του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi»

Δείτε το σχετικό βίντεο.

https://web.facebook.com/jenny.tsiropoulou/videos/2681031885455252/

 

Πηγή: Lesvosnews