Διαφωνεί με την επίταξη η Ομοσπονδία επαγγελματιών

Ανακοίνωση της ΟΕΒΕ Χίου
Τετ, 12/02/2020 - 19:33

Σε συνέχεια των «γνωστών πολιτικών παιχνιδιών», η Κυβέρνηση αποφάσισε την επίταξη 625 στρεμμάτων για τη δημιουργία γιγάντιας δομής- φυλακής στην περιοχή 17 -18 του Αίπους. Μάλιστα την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, αυτή η «δημοκρατική» απόφαση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ποδοπατήθηκε το καθολικό αίτημα των νησιωτών του Βορειοανατολικού Αιγαίου για δημιουργία δομών μικρής χωρητικότητας ανθρώπων για καταγραφή και ταυτοποίηση. Η Κυβέρνηση εφαρμόζοντας το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» προχώρησε σε έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη ολόκληρων περιοχών επικαλούμενη το δημόσιο συμφέρον και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Για άλλη μια φορά στο βωμό της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας και σε συνέχεια της ίδιας πολιτικής που απλώνει πλωτά φράγματα στο Αιγαίο που πνίγουν ανθρώπους, καταπατώνται ανθρώπινα δικαιώματα, των ταλαιπωρημένων προσφύγων και μεταναστών αλλά και των ίδιων των κατοίκων των νησιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου καταδικάζει αυτήν την αυταρχική και αντιδημοκρατική απόφαση και ζητά από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη νομοθετική πράξη!

Παράλληλα εμμένουμε στα αιτήματα μας για:

  • τη λειτουργία ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ δομής που θα πραγματοποιεί καταγραφή, ταυτοποίηση και θα προωθεί τους πρόσφυγες στην ενδοχώρα!
  • Την ολιγοήμερη παραμονή τους στη δομή σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες
  • Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ελέγχου, χορήγησης  ταξιδιωτικών εγγράφων ή ασύλου έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά

Για την Ο.Ε.Β.Ε. Χίου

Ο Πρόεδρος                                                                                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Παππάς Βασίλης                                                                                                                              Κριμιζής Μιχαήλ

 

Σχετικά Άρθρα