Διπλασιάστηκαν τα ανακυκλώσιμα υλικά το Α' εξάμηνο του 2020

Η απάντηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας στην Χιακή Συμπολιτεία
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 08/07/2020 - 14:27

Διπλασιάστηκαν τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκέντρωσε ο Δήμος Χίου το Α’ εξάμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πάνος Αναγνώστου, απαντώντας στα ερωτήματα που έθεσε η Χιακή Συμπολιτεία και ο επικεφαλής της, Δημήτρης Αντωνόγλου.

«Συγκεντρώσαμε 655 τόνους έναντι των 388 που είχαν συγκεντρωθεί πέρσι» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος που εξειδικεύοντας τόνισε ότι 589 τόνοι ήταν το πλαστικό, 29 το χαρτί, 31 το γυαλί και 5 τα καπάκια. Όσοι έχουν την απορία τι γίνεται με το αλουμίνιο, η απάντησή του ήταν ότι διαχρονικά μεγάλο μέρος του εξαφανίζεται από τους κάδους!

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι αποδόσεις της ανακύκλωσης θα βελτιωθούν σημαντικά όταν ξεκινήσει από τη ΔΙΑΝΟΧ η λειτουργία του κέντρου διαλογής σε τμήμα της πρώην ΒΙΑΛ. Το έργο εξοπλισμού – διαμόρφωσης έχει ήδη ξεκινήσει με τον κο Αναγνώστου να υπολογίζει ότι σε ένα 6μηνο θα ολοκληρωθεί.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα υπάρξουν και δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης στα σχολεία, ενώ αρνήθηκε ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης των δημοτικών παρατάξεων, κάτι που επεσήμανε χθες σε δηλώσεις του ο κος Αντωνόγλου.

«Αντί της δημιουργίας εντυπώσεων, όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί λεπτομερώς ερχόμενος στο γραφείο μου», σχολίασε ο κος Αναγνώστου.

diplasiastikan_ta_anakyklosima_ylika_to_proto_examino_toy_2020

Σχετικά Άρθρα