Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Δύο Διεθνείς εμφανίσεις του Παντελή Κογιάμη

Δευ, 13/07/2020 - 07:34

Ο Χιώτης Μαέστρος Παντελής Κογιάμης θα διευθύνει δύο παραγωγές στο Αυστριακό Φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας "Schloss-Wartholz".

Η πρώτη παραγωγή είναι το διάσημο μιούζικαλ „Ωραία μου Κυρία” (My Fair Lady) σε μουσική του Frederick Loewe.

Οι έξι προγραμματισμένες παραστάσεις θα λάβουν χώρα στις 17, 19, 24, 26, 31 Ιουλίου & 2 Αυγούστου.

Η δεύτερη παραγωγή είναι το αριστούργημα του ιταλικού Βερισμού, η όπερα „Pagliacci” (Παλιάτσοι) σε μουσική και λιμπρέτο του Ruggero Leoncavallo. Οι επτά προγραμματισμένες παραστάσεις, θα πραγματοποιηθούν στις 14, 18, 21, 23, 25, 28 & 30 Αυγούστου.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 07:54
φωτο αρχείου

Εδώ και μερικές μέρες εν μέσω σχεδόν εμπολέμου καταστάσεως, με την γείτονα και τις Ένοπλες δυνάμεις σε υψηλή επιφυλακή, βρίσκεται έξω από το λιμάνι μας πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, προκειμένου να εκτελεστούν σε αυτό εργασίες καθαρισμού στα ύφαλα του.

Το πλοίο με στοιχεία TEMPEK με σημαία των νησιών Μάρσαλ της Καραϊβικής σύμφωνα με την χωρητικότητα του αυτή τη στιγμή έχει στις δεξαμενές του 211.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου αερίου.

Ανεξάρτητα από τα μέτρα ασφαλείας που παίρνονται στο πλοίο και της άδειας που δόθηκε από το Λιμεναρχείο και ανεξάρτητα αν τηρήθηκαν όλοι οι τύποι, η ουσία δεν αλλάζει.

Είναι η κατάλληλη στιγμή, να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη μια κινούμενη βόμβα ικανή να προκαλέσει έκρηξη μεγέθους Βηρυτού.

Την συνέχεια την έχουν οι αρχές και τα αρμόδια υπουργεία. Εμείς την έντονη ανησυχία μας την εκφράσαμε.