Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

Έχει ουρά το... μακαρόνι των νέων Φυλακών

Αποκλείσαμε Θόλος, Πιτυός, πάμε τώρα για το Αίπος και… βλέπουμε
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 07/05/2015 - 15:42

Έχει ουρά το... μακαρόνι των νέων Φυλακών, αφού άλλη μια φορά η “Θέμις Κατασκευαστική” ήρθε είδε και θα μας πει, αν θέλουμε να ακούσουμε, γιατί μάλλον και εδώ θα γυρίσουμε τη μισή Χίο να βρούμε χώρο να μπουν 10 σκηνές για τους πρόσφυγες και θα καταλήξουμε πίσω από κανένα… νεκροταφείο, αν ξυπνήσει καλά ένας Δασάρχης. Ειδησεογραφικά πάντως, σήμερα επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη, Σταμάτη Κάρμαντζη και τον Δήμαρχο, Μανώλη Βουρνού ο Γενικός Διευθυντής της “Θέμις Κατασκευαστική” Δημήτριος Νικολάου και ο Προϊστάμενος Χωροταξίας και Υποδομών της ίδιας εταιρείας, Κώστας Ανεστάκος. “Η επίσκεψή μας”, μας είπε ο τελευταίος, “εντάσσεται στη συνέχεια της έρευνάς μας για την εύρεση του κατάλληλου γηπέδου για την ανέγερση νέων Φυλακών, σε αντικατάσταση των σημερινών ακατάλληλων και ευρισκόμενων πλέον στο κέντρο της πόλεως. Με δεδομένο ότι ο Δήμαρχος μάς απέκλεισε την περιοχή του Θόλους εξετάσαμε δυο - τρία γήπεδα στην περιοχή του Αίπους, θα φτιάξουμε τα τοπογραφικά σε επίπεδο προμελέτης και θα συνεχίσουμε τη διερεύνηση, με δεδομένο για παράδειγμα ότι το Ρημόκαστρο είναι ήδη κηρυγμένη αρχαιολογική περιοχή. Όταν θα έχουμε νεότερα τα ξαναλέμε.”

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή έχει ήδη απορρίψει το Πιτυός λόγω μεγάλης απόστασης από το Νοσοκομείο Χίου, λόγω κλίσεως του εδάφους και λόγω προσβολής της περιοχής σε ανέμους.

Μάλλον σαν ευχή ακούστηκε η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη στην ενημέρωση που του έκαναν οι υπεύθυνοι της “Θέμιδος”. “Έχουμε μια ευκαιρία και ελπίζω να μην τη χάσουμε”, είπε ο Σταμάτης Κάρμανζης. Πάντως με τους ρυθμούς που πάμε δεν βλέπουμε να την... προλαβαίνουμε, ήταν σαν να έλεγαν τα σκεπτικά πρόσωπα των εκπροσώπων του Σωματείου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, που συνόδευαν την Επιτροπή, παρά τα χαμόγελα τους στον τηλεοτικό φακό.

 

Σχετικά Άρθρα

Από τα σχόλια του Κώστα Μαρδά στο facebook
Σάβ, 15/08/2020 - 09:17

ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ…ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

Δηλαδή, καμαρώνουμε επειδή η φρεγάτα μας «Λήμνος» έπαθε μικρές ζημιές από το χτύπημα της τουρκικής φρεγάτας «Κεμάλ Ρέις» και παραβλέπουμε ότι η Τουρκία επιτέθηκε πρώτη ;

Ενέργεια, που μας δίνει το δικαίωμα ακόμη και προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για διατάραξη της ειρήνης ;

Τιμή και δόξα στον επιδέξιο, άξιο και ατρόμητο Έλληνα κυβερνήτη!

Αλλά, ας μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας , όπως με το χτύπημα της τουρκικής ακταιωρού «Ουμούτ» κατά της ακταιωρού μας «Γαύδος», εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα Ίμια, στις 12 Φεβρουαρίου 2018. Τότε που είχαμε πει ότι θα ζητούσαμε …αποζημίωση!

Να γιατί επέμενα, εδώ και ενάμιση χρόνο , με αφορμή την νέα έκδοση του βιβλίου μου ΠΡΟ-ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, καλεσμένος στις τηλεοπτικές εκπομπές οτι :

Έπρεπε να αποφύγουμε την υπερκλιμάκωση της κρίσης με άκαιρα όνειρα , όπως αποδείχθηκε η ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, έχοντας δεδομένο τον μαχαιροβγάλτη Ερντογάν και την έλλειψη συμμαχιών που θα μας επέτρεπαν να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση …

Αλήθεια: Εκείνες οι αεροναυτικές Γαλλικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή της τουρκικής NAVTEX, γιατί δεν έσπευσαν να καλύψουν την φρεγάτα μας ;

Τι λένε οι εξαίρετοι καθηγητές… ΑΟΖολογίας;

Ο…ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ !

Άκουσα από τηλεοπτικό συντάκτη, ότι με την αεροναυτική άσκηση Ελλάδας- Γαλλίας (δύο γαλλικά αεροπλάνα Ραφάλ και δύο πλοία ,συν τέσσερις- πέντε ελληνικές φρεγάτες) …”τεμάχισαν- λέει – κυριολεκτικά” το χώρο της Νavtex του Ορούτς Ρέις.

Και μετά…

Και μετά;

Η …ΝΑΥΤΙΚΗ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Διαβάστε πως ελληνικά μέσα θριαμβολογούν για την στάση του Ισραήλ υπέρ της Ελλάδας:

” Μήνυμα ξεκάθαρης στήριξης στην Ελλάδα έστειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ,με ανάρτησή του στο twitter μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Δένδια :

«Διευκρίνισα ότι βλέπουμε πολύ αρνητικά οποιαδήποτε ενέργεια βίας στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου από οποιονδήποτε παράγοντα, περιλαμβανομένης της Τουρκίας» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός”.

Προσέξτε τη διατύπωση: “Οποιαδήποτε ενέργεια βίας… από οποιονδήποτε παράγοντα…”.

Αν δεν κάνω …λάθος :

Η Ελλάδα δεν είναι ο παράγοντας εκείνος που έστειλε τα πολεμικά της πλοία (και όχι τα …γιοτ ) για να υπεραμυνθεί των δικαιωμάτων της που αναγνωρίζει τώρα το Ισραήλ , έναντι της ναυτικής ”’Χαμάς” του Ερντογάν;

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ… ΚΛΕΙΔΙ

ΕΛΛΑΣ- ΓΑΛΛΙΑ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ !

Ο Κ !

Αλλά μην μας πιάνει από τώρα η ελληνική θριαμβολογία.

Οι αεροναυτικές δυνάμεις της φίλης Γαλλίας θα παραμείνουν κοντά μας όσο διαρκεί η ελληνο- τουρκική κρίση ή είναι περαστικές;

Διαβάστε προσεκτικά την επίσημη ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Άμυνας:

– Η Γαλλία ανέπτυξε προσωρινά δύο καταδιωκτικά Rafale και δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της στην ανατολική Μεσόγειο.

– Τα δύο Rafale θα κάνουν σήμερα «σταθμό» στη Σούδα, στην Κρήτη και θα παραμείνουν εκεί μερικές ημέρες. Προηγουμένως, από τη Δευτέρα μέχρι και χθες, Τετάρτη, είχαν αναπτυχθεί στην Κύπρο για μια άσκηση.

– Το ελικοπτεροφόρο Tonnerre, που βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Βηρυτό για να μεταφέρει εκεί βοήθεια μετά τη φονική έκρηξη της 4ης Αυγούστου, ενώθηκε την περασμένη νύκτα στη Μεσόγειο με τη φρεγάτα La Fayette, που είχε αποπλεύσει από τη Λάρνακα της Κύπρου και πραγματοποίησε άσκηση με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

-Αυτή η στρατιωτική παρουσία – καταλήγει η ανακοίνωση – έχει στόχο να ενισχύσει την αυτόνομη αξιολόγηση της κατάστασης και να υπογραμμίσει τη δέσμευση της Γαλλίας στην ελεύθερη κυκλοφορία, στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μεσόγειο και στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Τη δύσκολη ώρα, ελπίζω οτι θα είναι μαζί μας και όχι …στη Βηρυτό…

 

ΠΑΡΙΣΙΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Καλώς ήλθες Γαλλία!… Αλλά και συ – στο βάθος – μας ζητάς “βαθύτερο διάλογο με την Τουρκία”… Όπως λέει ο Μακρόν στη δήλωση στήριξης. της Ελλάδας… Τελικά, το διάλογο με την ιμπεριαλιστική Τουρκία δεν θα τον αποφύγουμε…Προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα… Δυστυχώς ή…”ευτυχώς”, εκεί μας έφερε η παρορμητική, άκαιρη και μεγαλοϊδεατική πολιτική των …άοπλων γεωτρήσεων των Κυπρίων και των καθηγητών ΑΟΖολογίας ….

Ναι ! Επιμένω:  Στο εθνικό δόγμα “δεν συζητούμε τις διεκδικήσεις της Τουρκίας”, παραμένουμε μόνοι μας…

Ελλάς – Γαλλία- Συμμαχία ναι! Διάλογος αλά γαλλικά, για να πάρει η Τουρκία το μισό Αιγαίο – τη μισή ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο και τα μισά γκρίζα νησιά όχι, ευχαριστώ…

Αλλά : Αν δεν γίνεται αλλιώς, ας πάμε στο διάλογο με δικές μας διεκδικήσεις…

 

ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ;

Προτάσεις από "Γενί Σαφάκ", "Χουριέτ", "Μιλλιέτ", "Τζουμχουριέτ" , Πρακτορείο "Αναντολού' και άλλα τουρκικά μέσα, έχει ο κ Τσίπρας για τακτική αρθρογραφία με θέμα τις παραχωρήσεις Μητσοτάκη στην Τουρκία...

Θα προλάβει να του τα γράφουν ;

 

Ο ... ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΥΤΙΝ

ΕΝΤΕΧΝΗ, ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΝ... ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ

ΒΆΣΕΙΣ

ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΆΓΜΑΤΑ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ...

(ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ - ΕΥΤΥΧΩΣ- Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ...)