Ειδικό Σχολείο στην ΑΕΝ Χίου για Γ' Μηχανικούς και Σχολή Σωστικών

Ζητά από τον Υπ. Ναυτιλίας ο Στ. Κάρμαντζης
Τετ, 25/01/2017 - 02:00

To  αίτημα για λειτουργία Ειδικού Σχολείου στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου για την απόκτηση του διπλώματος Γ’ Μηχανικού από αποφοίτους του Ναυτικού Λυκείου της περιοχής μας, μεταφέρει με επιστολή του στον Υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή και τον ΓΓ του υπουργείου Γ. Θεοτοκά, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Όπως αναφέρει «μέχρι πρότινος οι απόφοιτοι Ναυτικού Λυκείου είχαν τη δυνατότητα απόκτησης διπλώματος μέσω παρακολούθησης ειδικού σχολείου στην Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου. Η κατακόρυφη αύξηση των αποφοίτων στη Χίο, ωστόσο, συνηγορεί στη λειτουργία Ειδικού Σχολείου και στην Α.Ε.Ν. Χίου.

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου διαθέτει και την υλικοτεχνική υποδομή καθώς και την εμπειρία και την τεχνογνωσία να υποστηρίξει πλήρως τη λειτουργία ενός τέτοιου Ειδικού Σχολείου».

Επίσης επαναφέρει το πάγιο αίτημα για λειτουργία Σχολής Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων στο πλαίσιο της Ακαδημίας της Χίου, πράγμα που όπως σημειώνει, θα αποτρέψει την οικονομική αιμορραγία δεκάδων συμπολιτών μας ναυτικών οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν ανάλογες σχολές εκτός Χίου.

«Η επιστροφή στο ναυτικό επάγγελμα από εκατοντάδες νέους είναι υπαρκτή και οφείλουμε να την υποστηρίξουμε με κάθε μέσο αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία που έχει συσσωρεύσει η Α.Ε.Ν. Χίου μέσα από την πολυετή υποδειγματική λειτουργία της», καταλήγει η επιστολή του Στ. Κάρμαντζη. 

Σχετικά Άρθρα