Εκδηλώσεις στην Χίο για την παγκόσμια ημέρα προσφύγων

Σάβ, 15/06/2024 - 13:25

Κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, τιμούμε τους πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο. Η διεθνής αυτή ημέρα καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και φέρνει στο προσκήνιο τα δικαιώματα, τις ανάγκες και τα όνειρα των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων εστιάζει στην αλληλεγγύη, για έναν κόσμο που αγκαλιάζει τους πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες χρειάζονται σήμερα την αλληλεγγύη μας περισσότερο από ποτέ. Αλληλεγγύη σημαίνει να  καλωσορίζουμε  τους πρόσφυγες, να τιμούμε τη δύναμη και τα επιτεύγματά τους και να αναλογιζόμαστε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες σημαίνει επίσης εξεύρεση λύσεων: να τερματιστούν οι συγκρούσεις έτσι ώστε να μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους με ασφάλεια, να έχουν την ευκαιρία να προοδεύσουν στις κοινότητες που τους υποδέχονται και να έχουν οι χώρες υποδοχής τους πόρους που χρειάζονται για να υποστηρίξουν τους πρόσφυγες.

Tο Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Χίο θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σε συνεργασία με τη ΜΕΤΑδραση, τη Φωτογραφική Λέσχη Χίου και την υποστήριξη του Μ.Σ. Βαρβασίου Χίου, «ο Φάρος» διοργανώνοντας έκθεση φωτογραφίας παιδιών προσφύγων, αγώνες σκάκι και προβολή ταινίας, την Τρίτη 18 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία Χίου.

 

Σχετικά Άρθρα