Εμφιαλωμένο νερό όλο το 24ωρο στις Οινούσσες

Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 11/02/2022 - 07:08
Ηχητικό απόσπασμα: 

Με χρηματοδότηση της Γεν. Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ο Δήμος Οινουσσών θα εγκαταστήσει αυτόνομη μονάδα παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού (water kiosk) προκειμένου να εξασφαλίσει εμφιαλωμένο νερό όλο το 24ωρο στους κατοίκους και επισκέπτες.

Όπως σημειώνει σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Οινουσσών Γ. Δανιήλ, μετά από αίτημα του Δήμου ο Γεν. Γραμματέας Μανώλης Κουτουλάκης -σε χρόνο ρεκόρ- ενέκρινε κι υπέγραψε την σχετική επιχορήγηση συμβάλλοντας σημαντικά στην άμβλυνση του προβλήματος της λειψυδρίας κυρίως κατά τους μήνες αιχμής και στον περιορισμό της χρήσης του πλαστικού μπουκαλιού, που επιβαρύνει το περιβάλλον.

Το μηχάνημα θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του παραλιακού μετώπου και θα λειτουργήσει πιλοτικά (όπως ήδη επιτυχώς λειτουργεί σε άλλα μικρά νησιά).

Εκφράζουμε τις ευγνώμονες ευχαριστίες, σημειώνει ο Δήμαρχος,  στον φίλο Γεν. Γραμματέα κ. Κουτουλάκη για το άμεσο, στοχευμένο κι ουσιαστικό ενδιαφέρον του. Η αμέριστη, έμπρακτη κι αποφασιστική συνδρομή του μας τιμά και μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε τους στόχους ανάπτυξης του νησιού μας.

* Συνέχεια ενημέρωσης: Σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 11.50 στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Δήμαρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ΑΤΜ νερού το οποίο εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί σύντομα στην περιοχή τους. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα οι κάτοικοι των Οινουσσών παίρνουν πόσιμο νερό συγκεκριμένες ώρες και ημέρες από πηγές ή αγοράζουν εμφιαλωμένο. Όπως είπε, με τη νέα μονάδα θα μπορούν 24 ώρες το 24ωρο να προμηθεύονται νερό, ντόπιοι και επισκέπτες (π.χ. σκάφη), με κόστος 0,50 ευρώ ανά 25 λίτρα.

* Επισυνάπτεται το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξής του.

Σχετικά Άρθρα