Εν μέσω καραντίνας σημαντικές αλλαγές στα σχολεία - Επανέρχεται η τράπεζα θεμάτων

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ, που χαρακτηρίζει αντιδημοκρατική την κατάθεση ν/σ από το Υπ. Παιδείας
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 30/04/2020 - 15:22

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χί ου πραγματοποίησε το μεσημέρι η ΕΛΜΕ Χίου διαμαρτυρόμενη για το νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ που κατατέθηκε – όπως ανέφερε ο Πρόεδρός της, Σταύρος Σταυρινούδης- χωρίς καμία διαβούλευση με τον εκπαιδευτικό κλάδο και εν μέσω καραντίνας, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη ενέργεια αντιδημοκρατική.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικών, η επιστροφή της τράπεζας θεμάτων, η αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων στο Γυμνάσιο, η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα στα νηπιαγωγεία και δημοτικά, καθώς και η προσθήκη ηλικιακού ορίου (17ο έτος) για μετεγγραφές στα ΕΠΑΛ (πρωινά και απογευματινά).

«Αυτή τη στιγμή στο ναυτικό τομέα του ΕΠΑΛ Βρονταδου υπάρχουν πολλοί ενήλικες μαθητές, λόγω και της στροφής που υπάρχει στο ναυτικό επάγγελμα.

Αν μπει ηλικιακό όριο δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα στο μέλλον όσοι είναι μεγαλύτεροι ηλικίας», ανέφερε παρουσιάζοντας ένα παράδειγμα των επιπτώσεων από τις σχεδιαζόμενες αλλαγές.

Επίσης, ειδικά για την τράπεζα θεμάτων, σημείωσε ότι όταν είχε εφαρμοστεί παλαιότερα, το ποσοστό των μετεξεταστέων από το 4% είχε εκτοξευθεί στο 24%!

en_meso_karantinas_nomoshedio_poy_htypa_to_dimosio_sholeio

Σχετικά Άρθρα