Επίκαιρη Ερώτηση του Α. Μιχαηλίδη προς το υπ. Υγείας για τις ελλείψεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Πέμ, 02/04/2020 - 14:29
Α. Μιχαηλίδης

Ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα τις ελλείψεις  ως προς τα μέτρα και τις πολιτικές αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19. Η ερώτηση απαντήθηκε σήμερα στη Βουλή από τον υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη.

Κατά την ερώτησή του ο Α. Μιχαηλίδης εστίασε, καταρχάς, στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται  στις τοποθετήσεις έκτακτου και επικουρικού προσωπικού, αλλά και στην ανάγκη άμεσης εκκίνησης διαδικασιών για μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν κατ’ ελάχιστον οι αυξημένες ανάγκες που επιβάλλει η αντιμετώπιση της πανδημίας. Τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη παροχής ακριβών στοιχείων για την κατανομή και το είδος εργασιακής σχέσης του προσωπικού που προσλαμβάνεται, καθώς παρατηρείται «δημιουργική ασάφεια» στις εξαγγελίες του Υπουργείου.

Ο δεύτερος άξονας της ερώτησης αφορούσε τις υποδομές και το υγειονομικό υλικό. Ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά αυτό το σκέλος είναι οι σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται ως προς την εξασφάλιση μέτρων προστασίας στους εργαζόμενους στις δομές Υγείας. Ένα δεύτερο σημαντικό ζήτημα που υπογράμμισε ο Α. Μιχαηλίδης είναι αυτό των μέτρων που εφαρμόζονται στις δομές προσφύγων και ειδικά στα ΚΥΤ των νησιών, όπου ο κίνδυνος διασποράς αυξάνεται σημαντικά και δεν επιτρέπεται καμία ολιγωρία. Τα μέτρα αυτά μέχρι στιγμής κρίνονται εντελώς ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες του πληθυσμού που διαμένει εκεί, των εργαζόμενων στα ΚΥΤ, αλλά και του μόνιμου πληθυσμού των νησιών.

Σχετικά Άρθρα