Χίος, Παρασκευή 7 Αυγούστου

Επίσκεψη στα έργα του Λιμανιού

Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 02/08/2020 - 06:56

Επίσκεψη στα έργα που πραγματοποιούνται στο Λιμάνι από τον Δήμαρχο Χίου το Σάββατο.

Υπήρξε αναλυτική επιτόπια ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κυριάκο Ζοάνο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ειδικό ενδιαφέρον υπήρξε για την γνωστή… πολύπαθη ράμπα στο Λιμάνι, στο σημείο πρόσδεσης του πλοίου, που στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο τέλος του μήνα.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 07/08/2020 - 06:27

Ένα ταχύπλοο σκάφος κατάφερε να ξεφύγει χθες από την συνεχή φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από το Λιμενικό Σώμα και να φτάσει στις 6,30 μ.μ. στην παραλία μπροστά στο Δημαρχείο του Βροντάδου. Οι επιβάτες όμως δεν ήταν μετανάστες – πρόσφυγες αλλά Τούρκοι υπήκοοι, εύποροι με τις οικογένειες τους, που δήλωσαν αμέσως ότι ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας , επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το καθεστώς Ερντογάν.

Οι 22 συνολικά Τούρκοι, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο. Τους επιβλήθηκε ατομικά πρόστιμο 5000 ευρώ για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα από χώρα που πλήττεται από κορωνοϊό, ενώ ένας Τούρκος και ένας Αφγανός υπήκοος υποδείχθηκαν από τους ίδιους ως διακινητές τους.

Από το Λιμεναρχείο, μετά τις σχετικές ανακρίσεις οι ζητούντες άσυλο και οι διακινητές παραδώθηκαν  στην Αστυνομία η οποία τους οδήγησε στην Δομή Απομόνωσης της Λευκωνιάς απ' όπου συνεργείο του ΕΟΔΥ θα τους πάρει δείγματα για κορωνοϊό.