Χίος, Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου

Το Εργατικό Κέντρο Χίου καταδικάζει την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας

Τετ, 16/05/2018 - 19:11
φωτο αρχείου

Το Εργατικό Κέντρο Χίου καταδικάζει την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας με αφορμή τη μετακίνηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες αμάχους. Για πολλοστή φορά οι επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού είχαν ως στόχο τον άμαχο πληθυσμό.

Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα και τον ΟΗΕ να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να δοθεί λύση και να σταματήσει το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού.

 Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνει ο Παλαιστινιακός λαός για την επιβίωση του και τη δημιουργία ελεύθερου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

 

Για το Εργατικό Κέντρο Χίου

 Ο Πρόεδρος                                                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

 

Κων/νος Λίνας                                                                                      Δημήτρης Κουτελάκης

Σχετικά Άρθρα

Από το Δήμαρχο, Κώστα Βρατσάνο
Δευ, 18/02/2019 - 14:46
φωτο αρχείου
Ηχητικό απόσπασμα:

 

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πρέπει να κινηθούν τα υπουργεία για να μπορέσει να προχωρήσει άμεσα το έργο αποκατάστασης στην προβλήτα των Ψαρών, διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσης με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του νησιού.

Το... σήμα κινδύνου έστειλε και από το Ράδιο “Α” ο Δήμαρχος των Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, επισημαίνοντας ότι ήδη επίκειται έργο μικρής κλίμακας, της τάξεως των 18.000 ευρώ, στα ύφαλα το οποίο είχε προγραμματιστεί από το Λιμενικό Ταμείο, όταν διαπιστώθηκαν οι πρώτες ζημιές στην προβλήτα, ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων, η ζημιά επιδεινώθηκε, φτάνοντας μέχρι την ανωδομή και υπάρχει καθίζηση.

Για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί, η αποκατάσταση του οποίου σε πρώτη φάση, είχε αποτιμηθεί στα 100.000 ευρώ -πριν εμφανιστούν όμως οι ζημιές στην επιφάνεια της προβλήτας, που θα απαιτήσουν πρόσθετο ποσό- ο Δήμαρχος έχει  ενημερώσει τον αναπληρωτή Υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, και μέσω της ΜΟΜΑ - που επίσης είχε εξετάσει την προβλήτα- το Υπουργείο Άμυνας, αναμένοντας τις ενέργειές τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για την προβλήτα στην οποία προσεγγίζει το πλοίο από Πειραιά, που  ολοκληρώθηκε πριν από 10 χρόνια και κόστισε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο ερώτημα αν δικαιολογείται μια τέτοια ζημιά  σε ένα νέο έργο, ο δήμαρχος επικαλούμενος την πληροφόρηση που έχει σημείωσε ότι πιθανότερη αιτία πρόκλησής της είναι χρήση των προπέλων κατά την άφιξη και αναχώρηση του πλοίου (δεν σταματάει καθόλου), ενώ η ζημιά επιδεινώνεται σημαντικά από τους ισχυρούς νοτιάδες που βάλουν το συγκεκριμένο σημείο και οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα έντονοι και συχνοί αυτόν τον χειμώνα.