Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Φιλόδωρος… σε όλους τους πολιτικούς

Συζητώντας με τον Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νότη Μηταράκη Φιλόδωρο Βιτέλλα
Κυρ, 24/05/2020 - 08:58

Κατ’ αρχήν δεν του αρέσει ο τίτλος… Διευθυντής, μετά δεν του αρέσει ο χαρακτηρισμός… εκλογομάγειρας, αλλά θέλει δεν θέλει ο Φιλόδωρος Βιτέλλας και Διευθυντής είναι του πολιτικού γραφείου στη Χίο του Νότη Μηταράκη και πίσω από όλους τους πολιτικούς της τελευταίας 30 ετίας στο νησί μας είναι, και μάλιστα, όλους τους βγάζει, όσο περνά από το χέρι του νικητές!

Κατ’ αρχήν ο Φιλόδωρος, που γεννήθηκε το 1966 στην Καλαμωτή και δεν έφυγε στην ουσία ποτέ από τον γενέθλιο τόπο που υπεραγαπά, έχει ορισμένες σταθερές. Είναι σεμνός, χαμηλόφωνος και χαμηλών τόνων, είναι ευθύς, είναι πιστός σε ότι αναλάβει και δεν είναι απλά από το γεννοφάσκια του Νεοδημοκράτης, είναι ο… ακτινοδιαγνώστης της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο.

Αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι κανείς πλέον δεν ελέγχει και δεν κατευθύνει τον κόσμο και ειδικά της Νέας Δημοκρατίας, που χωρίζεται και διακρίνεται για τα… Καπετανάτα της, τελευταίο παράδειγμα η κόντρα Χρ. Καλογήρου - Κ. Μουτζούρη, δεν παύει να γνωρίζει όλα, μα όλα εκείνα τα κλειδιά, που ανοίγουν τις Νεοδημοκρατικές πόρτες.

Τώρα πως βρέθηκαν τα χέρια του; Του άρεσε αλλά τάφερε και η ζωή.

Οι πρώτες αφίσες της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο το 1974 ήρθαν στο σπίτι μου, λέει ο 54χρονος Φιλόδωρος Βιτέλλας στον Γιάννη Τζούμα την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» στην Αλήθεια ΤV και χαρακτηριστικό του ανδρός είναι, πως αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνει!

Ξεκίνησε από το γραφείο του χωριανού του Γιώργη Μισαηλίδη και κοντά στον αείμνηστο παλαίμαχο πολιτικό παίρνει το πρώτο βάπτισμα του πυρός. Σπουδάζει τεχνικός γεωπονίας, υπηρετεί στο ΤΥΠΕΘ ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός, ασχολείται αρχικά με την Κτηνοτροφία, καλλιεργεί ακόμα και τώρα μαστιχόδενδρα, προσλαμβάνεται μέσω ΑΣΕΠ Σωφρονιστικός υπάλληλος, αλλά τον κερδίζει η πολιτική και δη εκείνη του δεύτερου ρόλου πάντα πίσω από πολιτικούς του Κόμματος του, που τον προτιμούν γιατί και ξέρει και είναι… γουρλής.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει μας λέει, αλλά όπου πάνω ή με… πάνε τα γεγονότα ο πολιτικός κερδίζει.

Παιδί του Καλουτά, άρα σε κόντρα με το κομμάτι της… Λαϊκής Δεξιάς, μαθητεύει κοντά στον Γιώργο Μισαηλίδη, που τον χαρακτηρίζει μονολεκτικά ως… δύναμη. Συνεχίζει με τον Γιάννη Πίττα, κόντρα στον αείμνηστο Θανάση Βαρίνο, σημειώνοντας πως επί Γιάννη Πίττα ήρθαν στο νησί τα περισσότερα χρήματα. Ακολουθεί ο Γιάννης Κοσμίδης, που τον χαρακτηρίζει ως την… ηθική στην πολιτική, ο Κωστής Μουσουρούλης, που τον χαρακτηρίζει… τεχνοκράτη, ο Σταμάτης Κάρμαντζης, που τον χαρακτηρίζει… άνθρωπο. Ήμουν πάντα εσωκομματικός του αντίπαλος, θυμάται και υπηρετώντας στις Αγροτικές Φυλακές Βόλου, μου έκανε απόσπαση στο γραφείο του και με ξανάφερε στη Χίο. Ποιός εκείνος, που εσωκομματικά τον κόντραρα όσο δεν έπαιρνε.

Τέλος για 6 χρόνια βρίσκεται δίπλα και πίσω από τον Νότη Μηταράκη, που τον χαρακτηρίζει έξυπνο και αποτελεσματικό.

Είναι τυχερή η Χίος μας λέει με τον Νότη Μηταράκη και δεν γνωρίζω αν το… αντιλαμβάνεται. Υπήρξε Βουλευτής, δεν θα πω ποιος, που περιμέναμε έξω από το γραφείο ενός υπουργού 8 ώρες για να μας δεχθεί. Όταν πάει ο Μηταράκης ανοίγουν οι πόρτες πριν να εμφανιστεί.

Η κουβέντα με τον Φιλόδωρο, βαμμένο… Παναθηναϊκό υπ’ όψιν, επεκτείνεται σε πολλά θέματα, από τα… ρουσφέτια, μέχρι τους πολιτικούς αντιπάλους, απ’ αυτούς ξεχωρίζει για την αποτελεσματικότητα της την Ελπίδα Τσουρή, από το αν βαρέθηκε να ακούει και ο ίδιος για φράγμα, Λιμάνι, Αεροδρόμιο και πάει μέχρι το προσφυγικό, για το οποίο βγάζει άποψη και πίκρα, όχι μόνο γενικά αλλά ειδικά για τις… φυλές της Νέας Δημοκρατίας.

Πόσοι ακόμα και δικοί μας λέει, εκτίμησαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που πίνουν νερό στο όνομα του κατά τα άλλα, έδωσε σε Χιώτη το πλέον νευραλγικό υπουργείο; Πόσοι εκτιμούν τι δουλειά έχει γίνει σ’ αυτό; Πόσοι μπορούν να δούν πίσω από τα ΜΑΤ, που και εγώ καταδικάζω, την εξέλιξη που υπάρχει γύρω από αυτό το ακανθώδες θέμα;

Πόσοι… λουφάρουν από τις ευθύνες τους και αντί ενός ελεγχόμενου Κλειστού Κέντρου, αφήνουν την ανοικτή ανεξέλεγκτη ΒΙΑΛ καταδικάζοντας τους Χαλκούσους και τα Καμπόχωρα; Πόσοι… πυροβολούν εκ του ασφαλούς τον μοναδικό πολιτικό σήμερα, τον Νότη Μηταράκη, που έχει προσβάσεις στον υψηλότερο επίπεδο και έχει τρέξει σε μήνες τοπικά ζητήματα, που άλλοι χρειάστηκαν δεκαετίες;

Για να κρατήσουμε όμως πολλά άλλα για την τηλεθέαση, σημειώνουμε απλά την κρίση του Φιλόδωρου Βιτέλλα για το τελευταίο, αφού γνωρίζει πολλά πράγματα από τα μέσα.

Θεωρεί ότι αυτό που είπε ο Νότης Μηταράκης, στην τελευταία συνέντευξη του, ότι Φράγμα, Αεροδρόμιο και Δικαστικό Μέγαρο, δεν θα υπάρχουν στο προεκλογικό φυλλάδιο του το 2023, δεν θα ισχύσει, γιατί θα έχουν τελειώσει πολύ νωρίτερα…

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 12/07/2020 - 08:58

Διήμερο οικογενειακής ξεκούρασης για τον υπουργό Μετανάστευσης, Βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, που δεν το συνδύασε μόνο με επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Χίου και συνέντευξη τύπου αλλά και επίσκεψη στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων του Πολεμικού Ναυτικού "Σημαιοφόρος ΞΕΝΟΣ", που ναυλοχεί στο Λιμάνι μας, με βασική αποστολή του την συνδρομή στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Στην διάρκεια της επίσκεψης ο υπουργός συνομίλησε με τον Κυβερνήτη για την ακριβή αποστολή του σκάφους καθώς και με μέλη του πληρώματος, ενώ εθιμοτυπικά έγινε ανταλλαγή δώρων.