Γ. Μανάρας για γήπεδο "Εφήβου": Νέα σύσκεψη για την εκπόνηση μελέτης

"Το οικόπεδο επεστράφη στον αθλητικό σύλλογο στα πλαίσια συμμαζέματος των οικονομικών του Νομικού Προσώπου", υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Οργανισμού
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 30/07/2020 - 15:34

Στο φόρτο εργασιών που υπάρχει στο Δήμο και το Νομικό Πρόσωπο και στο γεγονός ότι δεν προϋπήρχαν για τα συγκεκριμένα αθλητικά έργα ώριμες μελέτες από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, η οποία ωστόσο τα είχε εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 2,9 εκατομμύρια ευρώ, απέδωσε ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου, Γιάννης Μανάρας, το «πάγωμα» του έργου για την κατασκευή του γηπέδου του «Εφήβου», ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Στην ίδια «παλέτα» έργων εντάσσονται επίσης η αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού του κολυμβητηρίου (800.000 ευρώ), και οι παρεμβάσεις στα γήπεδα  του Αγ. Γεωργίου (300.000 ευρώ), της Σέντα (Συκιάδας – Λαγκάδας με 200.000 ευρώ) και των Θυμιανών (600.000 ευρώ).

Από τα παραπάνω, όπως ανέφερε η παρούσα δημοτική αρχή προχώρησε τη μελέτη στο κολυμβητήριο και στο γήπεδο Αγ. Γεωργίου, όπου εκτός του χλοοτάπητα προστέθηκε και μελέτη για τα ηλεκτρομηχανολογικά ανεβάζοντας τον προϋπολογισμό του στα 420.000 ευρώ, όντας αισιόδοξος ότι θα εξευρεθούν οι πρόσθετες πιστώσεις των 120.000 ευρώ.

Για τα υπόλοιπα έργα υπήρξαν, κατά περίπτωση, δυσκολίες και συγκεκριμένα, όπως είπε, στο γήπεδο Συκιάδας – Λκαγκάδας αν δεν αποχαρακτηριστεί η έκταση από το Δασαρχείο δεν μπορεί να γίνει καμία μελέτη, το γήπεδο Θυμιανών δεν είχε καμία μελέτη, ενώ μελετητικά ανώριμο ήταν και το γήπεδο Εφήβου.

Για το τελευταίο, που απασχόλησε ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, απέφυγε να μιλήσει για απένταξη από το ΠΔΕ (δηλ. για τίτλους τέλους) και άφησε  περιθώρια αισιοδοξίας, μιας και όπως είπε θα δουν σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου αν είναι εφικτό να υλοποιηθεί η μελέτη.

«Ο,τι διαθέσιμο εργαλείο υπάρχει για να γίνουν τα έργα το αξιοποιούμε.», σημείωσε και ανέφερε ότι εκτός από αυτήν την 5αδα των έργων το Νομικό Πρόσωπο παρακολουθεί και τρέχει αρκετά ακόμη, ανάμεσά τους και εκείνα του κολυμβητηρίου, τους χλοοτάπητες Καρδαμύλων και Καλλιμασιάς, την κουζίνα των παιδικών σταθμών, τον παιδικό σταθμό Καρδαμύλων, τιςάδειες στις 2 πισίνες του κολυμβητηρίου κ.λ.π.

«Είναι πολλά εν εξελίξει και προσπαθούμε με βήματα μεθοδικά και σταθερά να φέρουμε σε πέρας», σχολίασε ο Γ. Μανάρας.

Σήμερα για το έργο στο γήπεδο του Εφήβου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δήμο, παρουσία στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας και της Διοίκησης του Εφήβου, στην οποία με πρόσφατη απόφασή του το Ν.Π. του Δ. Χίου επέστρεψε την οικοπεδική έκταση που της είχε παραχωρήσει για την κατασκευή του γηπέδου, κίνηση που εκλήφθηκε ως «ναυάγιο» στον σχεδιασμό που υπήρχε.

Επιχειρώντας να αιτιολογήσει την απόφαση ο Πρόεδρος τόνισε ότι αυτό έγινε για οικονομικούς λόγους, στα πλαίσια του συμμαζέματος των εξόδων του οργανισμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ετήσιο κόστος – κατά τον ίδιο  –  είναι της τάξεως των 600 ευρώ, ενώ δήλωσε ότι αν κριθεί ότι το έργο μπορεί να ωριμάσει μελετητικά στους προβλεπόμενους χρόνους και να χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ τότε δεν είναι χρονοβόρα η διαδικασία της εκ νέου παραχώρησής του.

entagmena_men_ameletita_de_ta_erga_ton_gipedon

Σχετικά Άρθρα