Γαλλική... συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 02/09/2015 - 20:59

Ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, το απόγευμα της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου, μεταξύ του Aντιδημάρχου νότιας Χίου, Ανδρέα Βεργίτση, του Δημοτικού Συμβούλου Ηλία Κλεισσά και του πρόεδρου της Τ.Κ. Ελάτας, με αποτέλεσμα την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Αφορμή για το περιστατικό αποτέλεσε ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Ηλίας Κλεισσάς, σχετικά με τη διάνοιξη αγροτικών δρόμων στην περιοχή Ελάτας και συγκεκριμένα τα κριτήρια με τα οποία έγινε η διάνοιξη, υπαινισσόμενος επί της ουσίας, ότι έγιναν εξυπηρετήσεις από τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Βεργίτση, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν με τον Ανδρέα Βεργίτση να τονίζει ότι δεν ακολουθεί πολιτικές διεφθαρμένων, τον Ηλία Κλεισσά να τον αποκαλεί «Καραγκιόζη» και τον πρόεδρο της Ελάτας να ζητά μια δίκαιη μεταχείριση των συγχωριανών του.

Σε ρόλο πυροσβέστη ο Μανώλης Βουρνούς, εξήγησε την ίση και δίκαιη μεταχείριση των αναγκών κάθε κοινότητας, αλλά οι… ανταλλαγές γαλλικών συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Δ.Σ., Κλέαρχος Χρύσης, να διακόψει τη συνεδρίαση.

 

Προβληματισμός για τους μετανάστες

Για το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης και φιλοξενίας των μεταναστών και προσφύγων, και όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, ενημέρωσε το σώμα ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, μετά από κοινή ερώτηση που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέλιος Καμπούρης και Μάρκος Σκούφαλος.

Και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρθηκαν στο θέμα ζητώντας να ενημερωθούν, όχι μόνο για το τι έχει προηγηθεί από πλευράς ενεργειών, αλλά κυρίως τι προβλέπεται να γίνει αφού ο χειμώνας κοντοζυγώνει και οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να μένουν στην ύπαιθρο εκτεθειμένοι.

Ο Δήμαρχος Χίου αναφέρθηκε στο ιστορικό της σύσκεψης που έγινε στην Αθήνα, τονίζοντας όμως την ανυπαρξία της κυβέρνησης στη διαχείριση όλου του θέματος, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί ο κάθε Δήμος αυτόνομα να χαράσσει μια πολιτική για το θέμα και απλά περιμένει την κοινή γραμμή κατεύθυνσης.

Παράλληλα, αφού συνεχάρη την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο Χίου για τη σωστή και άψογη συνεργασία, ανέφερε ότι έχει αποταθεί και στον Ενιαίο Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) ζητώντας μια απευθείας χρηματοδότηση για την κάλυψη αναγκών, όπως καθαριότητα και σίτιση των μεταναστών.

 

Ο Βροντάδος παντού

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή του Βροντάδου, κυρίως σε επίπεδο καθαριότητας, ανέφερε ο πρώην αντιδήμαρχος Ομηρούπολης και νυν δημοτικός σύμβουλος Νίκος Νύκτας, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος για το έργο ανάπλασης των Τριών Μύλων.

Ειδικότερα ο κ. Νύκτας περιέγραψε μια άσχημη εικόνα εγκατάλειψης σε κεντρικά σημεία του Βροντάδου και κυρίως στην πλατεία του Αφανή Ναύτη, τονίζοντας ότι έχουν αφεθεί στην τύχη τους κεντρικοί χώροι, ορατοί από όσους διέρχονται τον παραλιακό δρόμο.

Θέματα Σχολείων

Στη συνεδρίαση επίσης συζητήθηκε και το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των σχολείων, αφού το ποσό των 106.000 ευρώ που διατίθεται δεν φτάνει για την κάλυψη των αναγκών, με το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα, να εγκρίνει έκδοση ψηφίσματος – διαμαρτυρίας προς το αρμόδιο Υπουργείο.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα