Γεγονός πλέον και η επέκταση

Δήλωση του Νότη Μηταράκη
Δευ, 24/05/2021 - 19:54

Σε τροχιά υλοποίησης πλέον το έργο επέκτασης του αεροδρομίου Χίου καθώς η  Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων του Υπ. Υποδομών, έβγαλε σήμερα στον «αέρα» τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου της επέκτασης και βελτίωσης του πεδίου ελιγμών του κρατικού αερολιμένα «Όμηρος» της Χίου.

Σύμφωνα με τον σχετικό διαγωνισμό, το προς δημοπράτηση έργο αφορά στην εκτέλεση των παρακάτω εργασιών:  

• Επέκταση του διαδρόμου προς Βορρά σε απαλλοτριωμένη περιοχή έτσι ώστε ο διάδρομος να αποκτήσει συνολικό μήκος 1.799 Μ και πλάτος 30.00 Μ, με εκατέρωθεν ασφάλτινα ερείσματα πλάτους 7,50 Μ.

Μετά το επεκτεινόμενο βόρειο άκρο του διαδρόμου θα διαμορφωθεί ζώνη ασφαλείας (strip) σε μήκος 60 Μ και στη συνέχεια αυτής περιοχή ασφαλείας πέρατος διαδρόμου (resa) σε μήκος 90 Μ. Εκατέρωθεν του επεκτεινόμενου τμήματος του διαδρόμου και μετά τα ερείσματα διαμορφώνονται πλευρικές ζώνες ασφάλειας σε πλάτος 75,00 από τον άξονα του διαδρόμου, ως αυτές του υφιστάμενου τμήματος του διαδρόμου.  

• Αναβάθμιση της αντοχής του υφιστάμενου τμήματος διαδρόμου.

• Διαμόρφωση περιοχής ασφαλείας πέρατος διαδρόμου (resa) μετά το πέρας του νότιου ακραίου strip του διαδρόμου σε μήκος 90,00 Μ  

• Επέκταση της υφιστάμενης εσωτερικής υπηρεσιακής οδού του αεροδρομίου στα νέα όρια της  απαλλοτριωμένης περιοχής.  

• Εκτέλεση των απαραίτητων υδραυλικών έργων εντός του αεροδρομίου για την αποστράγγιση της περιοχής.  

• Εκτέλεση των απαραίτητων τεχνικών έργων (τοίχων αντιστήριξης κ.α).

• Η απαραίτητη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση στο πεδίο ελιγμών στα οδικά δίκτυα, που θίγονται από τα έργα του διαδρόμου.  

• Επέκταση και αντικατάσταση περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ όπου απαιτείται.

Εκσυγχρονισμός των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων πεδίου ελιγμών και τοποθέτηση αντίστοιχων στην επέκταση.  

• Κατασκευή νέου οικίσκου σταθμού φωτοσήμανσης και υποσταθμού αεροδρομίου.

• Μετατόπιση του ραδιοβοηθήματος VOR.

• Μεταφορά υφιστάμενης εγκατάστασης και κατασκευή νέου σκεπάστρου

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 30-06-2021, ώρα 9:00 π.μ. Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 30-06-2021, ώρα 10:00 π.μ.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή από τον Νότη Μηταράκη έγινε η παρακάτω δήλωση:

Σήμερα ξεκίνησε επιτέλους ο διαγωνισμός για την επέκταση του αεροδρομίου!

Τέλος Ιουνίου αποσφραγίζονται οι προσφορές και μέσα στους επόμενους μήνες ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για τη Χίο, θα ολοκληρωθεί. Πριν λίγες ημέρες υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο Δικαστικό Μέγαρο, ενώ ξεκινούν οι απαραίτητες εργασίες στο υφιστάμενο κτίριο και παίρνει σειρά το φράγμα στη θέση Κόρης Γιοφύρι. Μεγάλα έργα που είχαν "κολλήσει" για χρόνια, είχαν εγκαταλειφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και η Χίος έχει ανάγκη, γίνονται πραγματικότητα. Με σχέδιο και σκληρή δουλειά, η Χίος αφήνει πίσω την κρίση και προχωρά μπροστά".

Σχετικά Άρθρα