Χιακή Συμπολιτεία: Κανείς μόνος του στο σκοτάδι των πλειστηριασμών

Παρ, 19/04/2019 - 09:34

Την αμέριστη συμπαράστασή της στον συμπολίτη μας Γιάννη Παληό και στις εκατοντάδες συμπολιτών μας που κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς στις κατοικίες τους λόγω «κόκκινων δανείων» εξέφρασε η Χιακή Συμπολιτεία με παρέμβαση της στη σύσκεψη φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών την οποία κάλεσε η ΟΕΒΕ Χίου το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Χιακής Συμπολιτείας, Κώστας Ζαφείρης, επισήμανε: «Το πρόβλημα είναι συλλογικό και όχι ατομικό. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η “σαλαμοποίηση”, να βιώσει ο καθένας την κατάσχεση του σπιτιού του μόνος, ενοχικά και στο σκοτάδι. Γι’ αυτό είναι σημαντική και θαρραλέα η πρωτοβουλία του Γιάννη Παληού να τραβήξει την κουρτίνα, να δημοσιοποιήσει το θέμα και να ζητήσει όχι μόνο συμπαράσταση, αλλά συλλογική δράση»

Η  Χιακή Συμπολιτεία στην παρέμβασή της υπογράμμισε ακόμα: «Ο στόχος των τραπεζών δεν είναι η αποπληρωμή των παραφουσκωμένων δανείων, αλλά τα σπίτια των πολιτών. Στους πλειστηριασμούς το 2018, με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 85% των ακινήτων (4059 ακίνητα αξίας 1 δις ευρώ) τα πήραν οι ίδιες οι Τράπεζες. Οι Τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήσαμε όλοι εμείς με περικοπές, φορολογία και μνημόνια όλων των κυβερνήσεων. Και σήμερα η πρώτη κατοικία ουσιαστικά δεν προστατεύεται από τα αρπακτικά.»

Έγινε αναφορά στην πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης από το Νοέμβριο του 2016 να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να αποσπάσει ομόφωνη απόφαση καταδίκης των πλειστηριασμών που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό.

Κλείνοντας, ο εκπρόσωπος της Χιακής Συμπολιτείας δήλωσε τη συμμετοχή της δημοτικής παράταξης σε όλες τις συλλογικές και ενωτικές δράσεις αντίστασης και μπλοκαρίσματος των πλειστηριασμών από φορείς και συλλογικότητες.

Σχετικά Άρθρα