Και η ΔΑΚΕ... κράζει το υπουργείο Παιδείας για τα κενά εκπαιδευτικών στην Χίο

Κυρ, 29/09/2019 - 19:14

Πρέπει να γίνουμε κανονική χώρα, υποστηρίζει ο Πρωθυπουργός, αλλά κανονική χώρα που να πλησιάζει ο Οκτώβρης και να έχει κενά εκπαιδευτικών στα Σχολεία της δεν υπάρχει. Έτσι παρά τις προσπάθειες που έγιναν κάλυψη 100% δεν υπάρχει και έχει σημασία που το επισημαίνει η... γαλάζια παράταξη των εκπαιδευτικών με την παρακάτω ανακοίνωση της:

Ανακοινώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οι προσλήψεις 3.015 αναπληρωτών συναδέλφων μας εκπαιδευτικών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Χώρας μας για το διδακτικό έτος 2019-2020, ούτως ώστε να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών ανακοινώθηκε η πρόσληψη συνολικά 46 εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων. Πιο συγκεκριμένα στην Α' Χίου (νησί Χίου) ανακοινώθηκε η πρόσληψη 24 εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας, 3 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και 8 εκπαιδευτικών στο Διονυσίειο Μουσικό Σχολείο Χίου, ενώ στη Β' Χίου (Οινούσσες-Ψαρά) 11 εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας.

Όσον αφορά τώρα την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως αυτά εκτιμήθηκαν από το ΠΥΣΔΕ Χίου, στη συνεδρίασή του της 18ης Σεπτεμβρίου 2019, στη Γενική Παιδεία, από τα 42 κενά πλήρους ωραρίου (29 στην Α΄ Χίου και 13 στη Β΄ Χίου) και τα 4 μειωμένου (2 στην Α΄ Χίου και 2 στην Β΄ Χίου), καλύφθηκαν τα 35 κενά πλήρους ωραρίου (24 στην Α΄ Χίου και 11 στη Β΄ Χίου). Το ποσοστό κάλυψης προσέγγισε το 76%. Στην Ειδική Αγωγή από τα 6 κενά πλήρους ωραρίου κι 1 μειωμένου καλύφθηκαν τα 3 πλήρους (στην Α΄ Φάση είχαν προσληφθεί 18 συνάδελφοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα το ποσοστό κάλυψης των κενών να έχει φτάσει αυτήν την στιγμή το 80%).

Ωστόσο, στην Παράλληλη στήριξη από τα 4 εναπομείναντα της Α΄ Φάσης κενά δεν καλύφθηκε κανένα. Στην Α΄ Φάση (6-9-2019) είχαν προσληφθεί 7 συνάδελφοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι με την απόφαση Αρ. Πρωτ.: 150973/E1 της 27/9/2019 της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως αναβαθμίστηκαν από μειωμένου σε πλήρους ωραρίου 

Οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου από την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 1 Οκτωβρίου για να αναλάβουν υπηρεσία. Καλή τοποθέτηση ευχόμαστε από καρδιάς σ’ όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους.

Απαιτούμε, τέλος, ως παράταξη την άμεση κάλυψη όλων ανεξαιρέτως των λίγων εναπομεινάντων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό με προσλήψεις αναπληρωτών συναδέλφων. Κι αυτό μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται μόνο με την άμεση πραγματοποίηση της Γ’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών. Οφείλει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να στελεχώσει πλήρως με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των ακριτικών μας νησιών το συντομότερο δυνατόν.

 

 

Σχετικά Άρθρα