Καλά νέα για την VISA από Τουρκία

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη
Δευ, 04/12/2023 - 18:54

Λιτός είναι σε ανάρτηση του ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης, που βρίσκεται ως μέλος αντιπροσωπίας της Εληνικής Βουλής στις Βρυξέλλες, όπου προφανώς μετά πό σχετικές επαφές εκεί σημειώνει:

"Θετική αναμένεται η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο αίτημα της Ελλάδος για πιλοτικό πρόγραμμα visa για Τούρκους επισκέπτες, για ολιγοήμερη παραμονή, προς συγκεκριμένα Ελληνικά νησιά. Ιδιαίτερα σημαντικό για την τουριστική ανάπτυξη της Χίου."

 

Στο θέμα παρενέβη και ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης, που σε σχετικό δελτίο τύπου σημειώνει τα εξής: 

 

"Ο Περιφερειάρχης έχει θέσει επανειλημμένα το αίτημα στον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του στις 12.05.2023, στον Υπουργό κ. Καιρίδη και με δημόσιες δηλώσεις του , μεταφέροντας το αίτημα των κατοίκων, ιδιαίτερα μετά τα δεδομένα που προέκυψαν φέτος με την μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστών από την Τουρκική αγορά.

Με νέα δήλωση του ο Περιφερειάρχης θέτει ξανά το θέμα εν όψει της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα για συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του, υπογραμμίζοντας τα παρακάτω:

«Ένα σημαντικό θέμα χαμηλής πολιτικής , που αφορά τις νήσους του Βορείου Αιγαίου και θα πρέπει να συζητηθεί στην Ελληνοτουρκική συνάντηση ανώτατου επιπέδου της προσεχούς Πέμπτης είναι η δυνατότητα χορηγήσεως βίζας για 72 ώρες στα σημεία εισόδου, σε Τούρκους επισκέπτες που το δικαιούνται με χαμηλή οικονομική επιβάρυνση. Οι πύλες εισόδου και εξόδου, λιμένες και αεροδρόμια, των Νήσων, ελέγχονται απόλυτα και ο φόβος ανεξέλεγκτης διάχυσης τυχών ανεπιθύμητων επισκεπτών εξ ανατολής προς το εσωτερικό της Ελλάδας και την Ευρώπης, που φαίνεται να φοβούνται οι Ευρωπαίοι Εταίροι μπορεί να ελεγχθεί απόλυτα εφ’ όσον το επιθυμούμε.»

Ο Περιφερειάρχης βασίμως πιστεύει ότι θα υπάρξει ευτυχής εξέλιξη."

Σχετικά Άρθρα