Καλή Χρονιά από τα ηρωϊκά Ψαρά

Μήνυμα του Δημάρχου Κ. Βρατσάνου
Σάβ, 01/01/2022 - 07:19

«Αγαπητές/οί συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, αγαπητοί φίλοι του νησιού μας, σε λίγες ώρες αφήνουμε πίσω μας μια πολύ δύσκολη χρονιά, που σημαδεύτηκε από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση. Άφησε το αποτύπωμά της σε όλους τους τομείς της ζωής μας και μας ανάγκασε να συνειδητοποιήσουμε με βίαιο τρόπο ότι όλα όσα θεωρούσαμε αυτονόητα δεν είναι δεδομένα» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος και σημειώνει:

«Αποτέλεσε όμως και την αφορμή να ιεραρχήσαμε ξανά τις προτεραιότητες και τις ανάγκες μας, να φωτίσουμε ευαίσθητες πτυχές και αξίες που είχαν ατονήσει, να αναθεωρήσουμε τον τρόπο ζωής μας. Μας έκανε να αντιληφθούμε τη σημασία της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, και της δύναμης που έχουμε όταν δρούμε ομαδικά.

Με αυτή τη δύναμη στο μυαλό μας πρέπει να συνεχίσουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία που μαστίζει ακόμα τη χώρα μας, τον πλανήτη μας και που πολύ πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της και στο μικρό μας τόπο.

Η τήρηση των μέτρων και η ατομική ευθύνη του καθένα από μας θα συμβάλλει καταλυτικά ώστε να βγούμε νικητές και απ' αυτήν την κρίση και να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα.

Γι’ αυτό, η έλευση του νέου έτους κάνει πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη να μετουσιώσουμε τις ευχές σε πράξεις, τα λόγια σε έργα, την ελπίδα σε πραγματικότητα.

Από τη σκέψη μας φυσικά αυτή τη μέρα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ναυτικοί μας και όλοι εκείνοι που μπορεί να λείπουν από το νησί μας αλλά δεν παύουν με τον ένα ή άλλο τρόπο να είναι πάντοτε κοντά μας.

Με την πεποίθηση ότι η νέα χρονιά που ανατέλλει θα φέρει ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο αύριο, εύχομαι από καρδιάς το 2022 να χαρίσει σε όλες και όλους υγεία, αγάπη, ελπίδα, προσωπική και οικογενειακή πρόοδο κι ευημερία.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά».

Σχετικά Άρθρα