ΤΟ ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου
Τετ, 12/06/2024 - 06:13

«Το ΚΚΕ καταγράφει διπλασιασμό του ποσοστού του στη Χίο σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 (8,26% από 4,23%) καθώς και άνοδο σε ψήφους (1756 από 1239). Αυξημένο είναι το ποσοστό και σε σύγκριση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές (6,67%). Το αποτέλεσμα αυτό, μαζί με την πρωτιά στην Ικαρία, τη δεύτερη θέση στους Φούρνους με μόλις 5 ψήφους από τον πρώτο, τη δεύτερη θέση στη Σάμο, τη Λέσβο, με διψήφια ποσοστά, το καθιστούν δεύτερη πολιτική δύναμη στο Βόρειο Αιγαίο» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ Χίου σημειώνοντας:

«Με τη σταθερή αυτή ανοδική πορεία, επιβεβαιώνονται οι πιο σταθεροί δεσμοί του ΚΚΕ με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, που έχουν διαμορφωθεί και έχουν δοκιμαστεί σε σημαντικούς αγώνες που έχουν προηγηθεί, στη συνεχή, ασταμάτητη προσπάθειά μας για άμεση επικοινωνία στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, με διάλογο και συζήτηση με το λαό, με διάφορες μορφές, όλες τις μέρες του χρόνου, κι όχι μόνο προεκλογικά.

Η επόμενη μέρα είναι εδώ και το ΚΚΕ είναι πιο δυνατό! Οι θετικές αυτές διεργασίες, το διαμορφούμενο ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που δυναμώνει, παρά τον αρνητικό συσχετισμό που παραμένει, είναι στοιχεία που το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει και θα επιδιώξει να ενισχύσει με την ένταση των αγώνων. Για να δυναμώσει η φωνή του λαού και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική – λαϊκή αντεπίθεση εκεί που ανατρέπονται, δηλαδή στους δρόμους του αγώνα». 

Σχετικά Άρθρα