Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Κλειστόν... Επιμελητήριο Χίου και ΤΕΕ - Ανοικτά τα καταστήματα

Συμμετέχουν στην κινητοποίηση περιφέρειας - δήμων για το προσφυγικό - μεταναστευτικό
Τρί, 10/12/2019 - 11:24

Με ανακοινώσεις τους το Επιμελητήριο Χίου και η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΤΕΕ/Τμ. ΒΑ Αιγαίου γνωστοποιούν τη συμμετοχή τους στην Παναιγαιακή Κινητοποίηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Τα γραφεία και των δύο θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019.

Όπως σημειώνει το Επιμελητήριο Χίου θα παραμείνει κλειστό  στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα της αποσυμφόρησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

"Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η Περιφέρειά μας έχει σηκώσει ασύμμετρα μεγάλο βάρος συνεπεία του προσφυγικού-μεταναστευτικού χάνοντας παράλληλα χρόνο, πόρους αλλά και ευκαιρίες. Ενωμένοι όλοι μαζί πρέπει να αναδείξουμε όλες τις πτυχές του προβλήματος και να βοηθήσουμε να ληφθούν σωστές αποφάσεις για τον τόπο μας", καταλήγει η ανακοίνωση

Κανονικά  θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα αφού ο Εμπορικός Σύλλογος της Χίου δεν θα συμμετέχει στην Παναιγιακή κινητοποίηση-διαμαρτυρία για το προσφυγικό- μεταναστευτικό.

 «Δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση και κανένα  αίτημα από την πλευρά της Περιφέρειας για συντονισμό των δράσεων ώστε και τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.», ανέφερε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βικτωρία Αμπαζή.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 18/02/2020 - 12:21
Ηχητικό απόσπασμα:

Eν' αναμονή των όποιων εξελίξεων προκύψουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεδομένης της πρόσκλησης Μηταράκη για διάλογο εκ νέου με τους αυτοδιοικητικούς παραγοντες των νησιών του Β. Αιγαίου, προαναγγέλθηκε νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, με μοναδικό θέμα το προσφυγικό - μεταναστευτικό, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. 

Μάλιστα στην πρόσκληση που απευθύνει στους δημοτικούς συμβούλους, ο Πρόεδρος του Σώματος, Παύλος Καλογεράκης, σημειώνει ότι ανεξάρτητα απ'αυτήν την συνεδρίαση θα γίνει δύο ημέρες αργότερα, στις 26 Φεβρουαρίου, και η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τρέχοντα θέματα.

 

Nέα ενημέρωση 12.35: Στους λόγους της νέας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε πριν λίγο σε συνέντευξη του στο Ράδιο "Αλήθεια" ο κος Καλογεράκης, υπερτονίζοντας την ανάγκη να μην υπάρξει διχασμός της τοπικής κοινωνίας.