Χίος, Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Κλειστός ο Δήμος, ανοιχτή η αγορά!

Τρί, 10/12/2019 - 16:14

Oi  υπηρεσίες του Δήμου Χίου και όλων των Νομικών Προσώπων θα παραμείνουν κλειστές αύριο λόγω της συμμετοχής στην κινητοποίηση που αποφασίστηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος, επικαλούμενος και την σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αντίθετα, η αγορά θα λειτουργήσει κανονικά, αφού ούτε ζητήθηκε από τους διοργανωτές της κινητοποίησης, ούτε μπήκαν στη διαδικασία να  συζητήσουν τυχόν συμμετοχή τους - οποιασδήποτε μορφής- οι επιχειρηματικοί – επαγγελματικοί φορείς.

Όπως άλλωστε επισημαίνουν αρκετοί εκπρόσωποί τους αν Περιφέρεια και Δήμος ήθελαν να υπάρξει μια πιο μαζική κινητοποίηση όφειλαν να έχουν ενημερώσει νωρίτερα για την προετοιμασία της. 

Τοπικά εκτός δημοτικών και περιφερειακών υπηρεσιών οι μόνοι που ανακοίνωσαν κλείσιμο των γραφείων τους για αύριο είναι το Επιμελητήριο Χίου και η Ν.Ε. Χίου του ΤΕΕ, ενώ από τις 12 το μεσημέρι θα κλείσουν (όντας σε επιφυλακή λόγω καιρού) οι Δήμοι Οινουσσών και Ψαρών.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 19/01/2020 - 20:55

Πιθανότητα διάσπασης της παναιγιακής κινητοποίησης της Τετάρτης διαφαίνεται στο ορίζοντα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν φορείς, προεξάρχοντος του ΚΚΕ, που διαφωνούν με το τελικό πλαίσιο όπως έχει διαμορφωθεί, με την αφίσα που κυκλοφορεί, που παρακάμπτει το προσφυγικό πρόβλημα, αναφέροντας μόνο το μεταναστευτικό και από το γεγονός ότι φημολογείται ότι για παράδειγμα στην περίπτωση της Χίου θα υπάρξει μόνο ως ομιλητής ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου.  

Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν δεν είναι απίθανο να δούμε τελικά δυό συγκεντρώσεις και στο θέμα αυτό.