Χίος, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου

Κοινή σύσκεψη Νοσοκομείου-Περιφέρειας για την αξιοποίηση κτιρίων

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 09/10/2019 - 14:48

Σύσκεψη με την διοίκηση του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν την αξιοποίηση κτιρίων που ανήκουν στο Νοσοκομείο Χίου, όπως για παράδειγμα το «Κοκκάλειο» Μαιευτήριο.

«Υπάρχουν πολλές προτάσεις για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτηρίου όπως για παράδειγμα την στέγαση 30 περίπου αστέγων της Χίου, πρόταση που κατάθεσε ο Γιώργος Αμπαζής», ανέφερε ο κ.Βρουλής συμπληρώνοντας ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου είναι θετική ως προς την παραχώρηση του κτηρίου στην Περιφέρεια.

Παράλληλα στην σύσκεψη εξετάστηκαν και θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας όπως ο εμβολιασμός προσφύγων-μεταναστών με την άφιξη τους στο νησί, αλλά και ο εμβολιασμός όλων όσων εργάζονται στην ΒΙΑΛ.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 16/10/2019 - 22:42

Αυτό τον τρόπο βρήκαν Δήμος και κάτοικοι των Οινουσσών να εκφράσουν τα συναισθήματα τους για την μόνιμη πλέον αμφισβήτηση των αυτονόητων και από την διεθνή κοινότητα, της κυριαρχίας των Κρατών και των Διεθνών Συνθηκών, όπως αυτή της Λωζάνης, με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Μια τεράστια ελληνική σημαία, με βαμμένες μπλέ και άσπρες τις πέτρες των Οινουσσών.

Μόνο που βρίσκεται από Ανατολάς και δεν έχει... νόημα.

Νόημα έχει να μπεί... δυτικά από την μεριά των Αθηνών και των Κυβερνήσεων, που στην μεγάλη σημαία των Οινουσσών απαντούν με μεγάλο ΦΠΑ 24%.

Και το πιό... κουφό;

Διατηρούν λέει μειωμένο ΦΠΑ στη Χίο, ας πούμε, λόγω των μεταναστευτικών ροών, λες και στις Οινούσσες σχεδόν μέρα παρά μέρα αποβιβάζονται, όχι μετανάστες – πρόσφυγες ... τουρίστες!

Για την ιστορία πάντως για την υπερμεγέθη αυτή σημαία, έχει έκταση 1,5 στρέμματος και για να φτιαχτεί οι κάτοικοι εργάστηκαν για 2 μήνες.