Κώστας Μαρδάς για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: "Συγκρατημένη... απ - αισιοδοξία

Κυρ, 17/09/2023 - 18:56

«Ας δώσουμε μια ευκαιρία στην ειρήνη, έστω με συγκρατημένη αισιοδοξία και… απαισιοδοξία», είπε ο Κώστας Μαρδάς , μιλώντας την Κυριακή πρωί στην εκπομπή «Από τις 6», που παρουσίασε ο Δημήτρης Κοτταρίδης.

Ο Χιώτης δημοσιογράφος - συγγραφέας, εν όψει της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν στο περιθώριο της συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, επανέλαβε τη θέση του ότι ο διάλογος γίνεται κάτω από το πρωτοφανές γεγονός της παύσης των παραβιάσεων επί πεντάμηνο, γεγονός που δείχνει ότι ο tούρκος Πρόεδρος προβαίνει σε αυτή την υποχώρηση γιατί θέλει να έχει μια επαναπροσέγγιση οικονομική με τη Δύση και να πάρει τα F-16 από τις ΗΠΑ.

«Τόσα χρόνια καταγγέλλαμε τις παραβιάσεις και δεν μπορούμε τώρα να αγνοήσουμε την παύση», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας: «Και απορώ γιατί κάποιοι... ενοχλούνται που δεν γίνονται παραβιάσεις...».

Ανέφερε ότι ακόμη και στο δικοινοτικό χωριό Πύλα ο Ερντογάν παρενέβη και αποσύρθηκαν οι τουρκοκύπριοι από τα έργα, όπως αποσύρθηκαν και οι μπουλντόζες που είχαν απειλήσει τους στρατιώτες του ΟΗΕ, διαπράττοντας έγκλημα διεθνούς δικαίου.

«Είναι τόσο... καλός άνθρωπος ο Ερντογάν; Όχι βέβαια... Αλλά για λόγους πολιτικής είναι ικανός και για μια καλή πράξη...», τόνισε ο δημοσιογράφος, θεωρώντας ορθή την επιλογή του Πρωθυπουργού να ξεκινήσει διάλογο για τη Χάγη, έστω και με κάποιες υποχωρήσεις, όπως θα μπορούσαν να είναι τα 12 μίλια για τα οποία έχουμε απέναντί μας Τουρκία - Αμερική - Ρωσία…

Ακολουθεί το βίντεο στο χρόνο 1.23 έως 1.36: https://www.ertflix.gr/vod/vod.302616-sabbatokuriako-apo-tis-109

Σχετικά Άρθρα