Κώστας Μαρδάς για Τουρκία: Συμβιβασμός, άμυνα, κηδεμονία…

Πέμ, 29/09/2022 - 17:33

«Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, προκειμένου να αποφύγουν ελληνο- τουρκικό πόλεμο , δέχονται την παρέμβαση των ΗΠΑ , με αποτέλεσμα να  διατηρούμε την ειρήνη, αλλά να χάνουμε σε επίπεδο κυριαρχίας ή να παγώνουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα, αποδεχόμενοι μια PAX AMERICANΑ στο Αιγαίο».

Αυτή την εκτίμηση έκανε ο δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς, ως συγγραφέας του βιβλίου "ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ", μιλώντας την Τετάρτη το βράδυ στο αμφιθέατρο του δήμου Παπάγου- Χολαργού, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο εκδοτικός Οίκος Ι. Σιδέρης με θέμα τον τουρκικό αναθεωρητισμό και τον ελληνικό πατριωτισμό .

Στο βήμα ήταν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ως συγγραφέας του βιβλίου "ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ" (από τη Μικρασιατική Καταστροφή ) και ο πρώην πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς, ως συγγραφέας του βιβλίου "ΣΥΝΟΡΑ".

Συντονιστής ο δημοσιογράφος Λάμπρος Καλαρρύτης.

Και τα τρία βιβλία είναι των εκδόσεων Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ, που ειδικεύεται σε συγγράμματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Κώστας Μαρδάς, ανέλυσε τις κρίοεις 1955, 1964, 1967, 1974, 1976, 1987, 1996, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε και σήμερα σε μια κατάσταση απειλούμενης στρατιωτικής δράσης της Τουρκίας στα νησιά μας, με τον ισχυρισμό της στρατιωτικοποίησης , αλλά με μια ελληνογαλλική συμφωνία που προβλέπει ότι σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης θα έρθουν Γάλλοι στρατιώτες να μάχονται υπέρ των ελληνικών συνόρων, εφόσον βέβαια… «η επίθεση διαπιστωθεί από κοινού, όπως ορίζει το άρθρο 2…».

«Όταν θα έρθει ο Ερντογάν ένα βράδυ, θα τον υποδεχθούμε με αντιαεροπορικά ΤΟRΜ1, CROTAL, RHEINMETALL, βέλος και με μια ισχυρή αντιαεροπορική ομπρέλα που περιλαμβάνει πυραύλους PATRIOT», τόνισε.

Αφού υπογράμμισε ότι οι ανακοινώσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε. έχουν θετικά σημεία για τα ελληνικά δίκαια, είπε πως παράλληλα μας προτρέπουν σε διάλογο με την Τουρκία για να λύσουμε τις διαφορές μας.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ότι υπάρχουν δύο δρόμοι απέναντι στην Τουρκία: Ο δρόμος ενός συμβιβασμού, που σημαίνει ότι, εν ονόματι της ειρήνης, θα στερηθούμε κάποια δικαιώματα και ο δρόμος της άμυνας, αν δεν θέλουμε καμιά συνεννόηση…».

Και πρόσθεσε: «Υπήρχε και ο δρόμος του αμοιβαίου παγώματος δραστηριοτήτων, όπως δέχθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην κρίση του Χόρα το 1976 και αναγκάστηκε να δεχθεί και ο Ανδρέας Παπανδρέου στην κρίση του Μάρτη 87 με το Νταβός, όμως αυτή η προοπτική έχει απομακρυνθεί, με ευθύνη των αδελφών μας Κυπρίων που προχώρησαν σε γεωτρήσεις, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι οι ξένες εταιρείες θα έβαζαν τις χώρες τους να εμποδίσουν τον θαλάσσιο Αττίλα, ο οποίος έκανε ανεμπόδιστα 8 παράνομες γεωτρήσεις»…

Ο Κώστας Μαρδάς, συγγραφέας 12 βιβλίων, μεταξύ των οποίων τρεις ποιητικές συλλογές, κατέληξε παρουσιάζοντας το πιστεύω του για την έννοια του πατριωτισμού:

«Πιστεύω σε έναν πατριωτισμό πολιτισμού, που σέβεται τους νεκρούς, αλλά και τους ζωντανούς του εχθρού. Με στόχο: Αύριο - μεθαύριο ο εχθρός να γίνει φίλος  με σχέσεις αξιοπρέπειας… Πιστεύω σε έναν δημοκρατικό, ανιδιοτελή πατριωτισμό, βάσει του στίχου μου:

«Πατρίδα μου να σ΄αγαπώ. Μ΄όλο σου το φαρμάκι»…

Σχετικά Άρθρα