Κώστας Μαρδάς: Ιδού το λάθος του Πούτιν

Παρ, 18/03/2022 - 17:06

Ο απρόβλεπτος παράγοντας Ζελένσκι, η τρωτότητα της αποτροπής και το βασικό λάθος του Πούτιν, ήταν τα θέματα που ανέλυσε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος το πρωί στον ΣΚΑΪ για να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ρωσοουκρανικό μέτωπο.

Τα κύρια σημεία των τοποθετήσεών του, στις ερωτήσεις του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, έχουν ως εξής:

«Ανατρέποντας τις θεωρίες των αναλυτών , ένας άνθρωπος με τα... βιντεάκια του -ο Ζελένσκι- παίζει στα δάχτυλά του τον Πούτιν, που κρατά στα χέρια του 6.000 πυρηνικές κεφαλές... γεγονός που αποδεικνύει τον αναντικατάστατο ρόλο της ψυχής, κόντρα στην πολεμική τεχνολογία και τα δόγματα των ειδικών... αναλυτών που έπεσαν και εδώ έξω...».

«Ο πόλεμος αυτός απομυθοποίησε το περιλάλητο δόγμα της αποτροπής. Η πραγματικότητα έδειξε ότι οι υπέρτερες δυνάμεις της ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Δύσης δεν απέτρεψαν τον Πούτιν από το να εισβάλει, διαψεύδοντας τους διεθνολόγους…

Και από την άλλη, οι υπέρτερες δυνάμεις της Ρωσίας δεν απέτρεψαν την επιλογή να αμυνθεί ο Ζελένσκι. Και τα δύο αυτά, αποδεικνύουν το ρόλο της προσωπικότητας και τα παιχνίδια που παίζει η Ιστορία».

«Μιλώντας όλη την ημέρα χθες με στρατηγούς και διεθνολόγους, για το ποιο είναι το λάθος του Πούτιν, κράτησα δεκάδες σημειώσεις στα χαρτιά μου. Απέρριψα τις δημοσιογραφικές αναλύσεις που έκαναν οι περισσότεροι και ξεχώρισα μία εξήγηση στρατιωτικής τακτικής: Αυτήν που λέει ότι το λάθος του ήταν το ότι ο ρωσικός στρατός εισέβαλε ταυτοχρόνως από τρείς πλευρές -από Ροστώφ Ρωσίας ανατολικά, από Κριμαία προς Μαριούπολη και από βορρά προς Κίεβο από Λευκορωσία. Αποτέλεσμα; Να μην μπορούν να συντονισθούν οι γραμμές ανεφοδιασμού και να ανακοπεί η σχεδιαζόμενη αστραπιαία προέλαση, αφού ο ρωσικός στρατός δεν είχε κάνει ασκήσεις για μια τέτοια τριπλή επιχείρηση εκτός αστικού περιβάλλοντος…».

Ακολουθεί το βίντεο από το χρόνο 05. 32 έως 05. 58: https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/simera/2022-03-18-06

Σχετικά Άρθρα