Κώστας Μαρδάς: Οι 11.000 βομβαρδισμοί γέννησαν τα… παρα- κράτη Λιβύης

Παρ, 18/11/2022 - 14:30

Σωστά έπραξε ο υπουργός Εξωτερικών που αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο του στην Τρίπολη της Λιβύης, αρνούμενος να τον υποδεχθεί η υπουργός Εξωτερικών Μαγκούς, αφού ο κ. Δένδιας είχε συμφωνήσει με τον Πρόεδρο Μένφι ότι θα συναντιόταν μόνο με εκείνο πριν από την μετάβασή του στη Βεγγάζη, είπε ο Κώστας Μαρδάς, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων με τη Λίνα Κλείτου στο Blue Sky, την Πέμπτη το βράδυ.

Υποστήριξε πως «ένα κράτος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσε να υποκύψει στην… καπατσοσύνη της αμερικανοσπουδαγμένης υπουργού Εξωτερικών που συμμετέχει και αυτή στο χάος του παρακράτους και… υποκράτους που λέγεται Λιβύη».

Αναφερόμενος σε δημοσιογραφική του επίσκεψη στη Λιβύη επί Καντάφι είπε πως τότε υπήρχε μια δικτατορία που στηριζόταν σε φυλές και τώρα υπάρχει μια αναρχία φυλών με δύο κυβερνήσεις, μια στην Τρίπολη και μία στη Βεγγάζη.

Επεσήμανε ότι οι δημιουργοί του σημερινού χάους είναι τα δίδυμα Ομπάμα - Μπάιντεν και Σαρκοζί - Γεωργίου Παπανδρέου, καθώς το 2011, επί 8 μήνες, το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε από τη βάση της Σούδας με αμερικανικά και γαλλικά Μιράζ τη χώρα για να εξοντώσει τον δικτάτορα. Αποτέλεσμα; Μετά την δολοφονία του δικτάτορα και αφού επλήγησαν 10.000 στόχοι με 30.000 νεκρούς, να ξεχυθούν τζιχαντιστές, τρομοκράτες, έμποροι όπλων, έμποροι γυναικών, έμποροι ναρκωτικών, ένοπλοι φύλαρχοι και να συγκροτηθούν σήμερα δύο κυβερνήσεις που και οι δύο τάσσονται υπέρ της παραμονής των τουρκικών δυνάμεων στην χώρα…

Ακολουθεί το βίντεο στο χρόνο 6.00: https://www.youtube.com/watch?v=Aj95zw4Eptw

 

Σχετικά Άρθρα