Κραυγή αγωνίας απ' τους κατοίκους της Σιδηρούντας

Εχουμε καταστραφεί, έχουμε εγκαταλειφθεί, έχουμε απελπιστεί, ποιός θα απλώσει επιτέλους το χέρι και στον δικό μας τόπο;
Τρί, 24/10/2017 - 17:40

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριοι βουλευτές Χίου,

  την εγκατάλειψη και  την αδιαφορία της πολιτείας στις ανάγκες των κατοίκων της Σιδηρούντας που επέφεραν την ερημοποίηση του χωριού και της περιοχής ήρθαν να συμπληρώσουν και να ολοκληρώσουν οι συνεχείς πυρκαγιές των  τελευταίων 20 χρόνων.

 Ο λόφος πάνω στον οποίο είναι κτισμένο το χωριό μας κατάντησε «Κρανίου τόπος».

Ένας πανέμορφος τόπος που τον χαρακτηρίζουν γραφικοί όρμοι, αμμουδερές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, όμορφα ξωκλήσια, εξωτικά ηλιοβασιλέματα  θα μπορούσε να έχει τουριστική ανάπτυξη και να προσφέρει εισόδημα όχι μόνο στους κατοίκους του χωριού αλλά και όλης της ΒΔ Χίου. Ο τόπος μας  βρίσκεται  μόλις 35 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα και 20  από το λιμάνι των Μεστών αποτελεί τον προθάλαμο του βόρειου τμήματος του νησιού μας, άρα η ανάπτυξη της ΒΔ Χίου περνά μέσα από αυτόν. Όλα όμως παραμένουν εγκαταλειμμένα και αναξιοποίητα αφού ποτέ η πολιτεία δεν έστρεψε το κεφάλι να κοιτάξει στα μέρη μας.

Ποτέ δεν έγινε κάποιο μεγάλο έργο ανάπτυξης της περιοχής . Ποτέ δεν μας επισκέφθηκε κάποιο κυβερνητικό μεγαλοστέλεχος μιας και ποτέ η τοπική αυτοδιοίκηση ή οι τοπικοί βουλευτές δεν το κατηύθυναν προς τα μέρη μας. Είμαστε ανύπαρκτοι για κάθε κυβέρνηση.

Ώρες ώρες αναρωτιόμαστε μήπως είμαστε ανεπιθύμητοι σε τούτον τον τόπο!

 Μετά την περσινή  μεγάλη φωτιά που ξανακατέστρεψε όλη της περιοχή της Σιδηρούντας, έχοντας θύματα δικούς μας ανθρώπους, σηκώνουμε με αξιοπρέπεια το κεφάλι και ξεκινούμε ΜΟΝΟΙ και πάλι  μια προσπάθεια ανόρθωσης του κατεστραμμένου χωριού μας.

Στα πλαίσια της προσπάθειας  αυτής ζητάμε με όση δύναμη της φωνής μάς έχει μείνει, να ολοκληρωθεί ο δρόμος που συνδέεται με τον επαρχιακό δρόμο Χίου- Σιδηρούντας – Βολισσός στη θέση Σταυρός και περνά παράλληλα από τις παραλίες Παπαλιάς, Γερίτα, Πραστιά   καταλήγoντας στην άκρη της παραλίας Μάναγρος.

Ο δρόμος αυτός έχει διανοιχθεί πριν από δεκαετίες.   Έχουν γίνει τα τεχνικά έργα κατά 90%, έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια και έπειτα  εγκαταλείφθηκε όπως και όλα στην περιοχή .

Θεωρούμε το έργο  ζωτικής σημασίας για το χωριό και την περιοχή του αφού θα δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν οι κατεστραμμένες περιουσίες όλων των κατοίκων , θα γίνουν επισκέψιμες οι πανέμορφες παραλίες με συνέπεια την τουριστική τους ανάπτυξη και  θα συντομευθεί ο δρόμος Χίου- Βολισσού από την πλευρά του Προβατά και νοτιοχώρων- Βολισσού  5 χιλιόμετρα τουλάχιστον. 

Είναι ένα έργο μεγάλης σημασίας  που οι διοικούντες ποτέ δεν κατάλαβαν την αξία και την προσφορά του στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

                                          Οι κάτοικοι  του χωριού

 

                       ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 232 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

 

 

 

Σχετικά Άρθρα