ΛΑΕ και Παρέμβαση καλούν στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Πέμπτης

Τρί, 22/11/2016 - 16:10

Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της Πέμπτης στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Χίου καλούν με ανακοινώσεις τους η Λαϊκή Ενότητα και η Παρέμβαση Χίου.

Στο κάλεσμά της η ΛΑΕ Χίου σημειώνει ότι οι πολίτες «καλούνται να διαδηλώσουην ενάντια στη διαρκώς κλιμακούμενη φασιστική βία στο νησί με την ανοχή της μνημονιακής συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την πλήρη κάλυψη της Αστυνομίας”, καθώς και «κατά της εγκληματικής πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες των ιμπεριαλιστικών πολέμων που αιματοκύλισαν λαούς και κατέστρεψαν Χώρες.»

Επίσης στην ανακοίνωσή της η Παρέμβαση Χίου σημειώνει:

«Μετά την έλευση του κλιμακίου των φασιστών στη Χίο και την πετυχημένη αντιφασιστική πορεία το κλίμα έπρεπε να αντιστραφεί. Οι επιθέσεις και οι προβοκάτσιες στους πρόσφυγες οξύνθηκαν. Oι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, ο εγκλεισμός και εγκλωβισμός τους στα νησιά χάρη της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας τους μετατρέπουν σε έρμαια ανατολίτικου παζαριού. Βλέπουμε συσκέψεις, συμβούλια και συναντήσεις. Υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Η απαρέγκλιτη τήρηση της συμφωνίας να ισχύσει με θύματα, τα θύματα των πολέμων της νεοταξίτικης ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και τους κατοίκους των νησιών. Ο βαθύς κρατικός μηχανισμός ''νίπτει τα χείρας του'' ,δίνοντας πάσα στους φασίστες να δρουν ασύδοτοι. Εμείς εδώ θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: Tην ευθύνη για αυτή τη κατάσταση την δημιουργεί ο πόλεμος για το μοίρασμα των αγορών ,των μεταφορών και της ενέργειας. Η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή της κυβέρνησης και όλου του μνημονιακού-συστημικού μπλοκ. Από κοντά και οι φασίστες να χτυπούν τα θύματα των πολέμων, χτυπώντας συνειδητά το σαμάρι και όχι το γάιδαρο. 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 μ.μ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!»

Σχετικά Άρθρα