ΛΑ.Ε Χίου με θέμα τη νύκτα των κρυστάλλων στη Χίο.

Σάβ, 19/11/2016 - 07:35

Σαράντα τρία χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και μόλις ένα εικοσιτετράωρο από την επίσκεψη των υπόδικων νεοναζί βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μαινόμενες ορδές φασιστών, ασύδοτες, με την απόλυτη ανοχή της Κυβέρνησης και την πλήρη κάλυψη της Αστυνομίας, μετατρέπουν τις νύχτες του φετινού Νοέμβρη στη Χίο σε νύχτες κρυστάλλων για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους προς αυτούς προοδευτικούς πολίτες του νησιού. 
Οι μάσκες έπεσαν. Οι συνέπειες της επονείδιστης συμφωνίας Ε.Ε-Τουρκίας με την οποία εγκλωβίστηκαν στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες μετατρέποντας τη Χίο σε ευρωπαϊκό Ναούρου, είναι πλέον ορατές στους πάντες. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποταγμένη πλήρως  στους στρατηγικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αδυνατεί να αντιμετωπίσει το εξελισσόμενο στο νησί  ανθρωπιστικό δράμα σε βάρος κατατρεγμένων ανθρώπων, θυμάτων των βάρβαρων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στις χώρες τους.
Η Λαϊκή Ενότητα Χίου καταγγέλλει τη φασιστική τρομοκρατία, στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα για τα δικαιώματα των προσφύγων-θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και καλεί τους προοδευτικούς πολίτες σε επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Σχετικά Άρθρα