Ύστερα, ήρθαν οι ΧΑυγίτες

Ανακοίνωση της ΛΑΕ και του Νομ. Τμ. της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής την Τετάρτη 31/1 στη Χίο
Δευ, 29/01/2018 - 00:28
Χρυσή αυγή

Όνειδος η συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας, επονείδιστα τα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης που άφησε πίσω της. Να, όπως αυτό που έχουμε εδώ στο νησί μας τη Χίο, την περιλάλητη στον κόσμο όλο, ΒΙΑΛ. Δείγμα ενός πολιτισμού που πάνω από τη ζωή έχει το κέρδος , στίγμα ανεξίτηλο μιας ανθρωπιάς που φαίνεται από καιρό να έχουμε χάσει.

 

Έκλεισαν τα σύνορά τους οι ισχυροί της Ευρώπης, συμβιβάστηκε η κυβέρνηση της ψευδεπίγραφης Αριστεράς στην Ελλάδα, καλείται τώρα μόνη και ατιμασμένη να διαχειριστεί τις πομπές της. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, στοιβαγμένοι σε ακατάλληλους χώρους και παραπήγματα, εξαθλιώνονται καθημερινά. Εκατοντάδες από αυτούς εγκλωβισμένοι στη Χίο.

 

Το κλίμα για την επώαση του φιδιού μοιάζει ιδανικό. Φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας ενδημούν και δηλητηριάζουν την τοπική κοινωνία. Το έδαφος για την επέλαση του φασισμού πρόσφορο.

Ύστερα, ήρθαν οι ΧΑυγίτες…

          

                               Χίος 28/1/2018

  

                              Λαϊκή Ενότητα Χίου

 

Σε ανάλογη ανακοίνωση του Νομ. τμήματος της ΑΔΕΔΥ επισημαίνονται:

 

Καταδικάζουμε και απομονώνουμε τη ναζιστική , εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Η εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ δεν μπορεί να ξεχάσει  το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Αναρίθμητα τα θύματα τους:   η δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, η δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου, στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών, που αποτελούσαν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.

Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι δύναμη του συστήματος, της μεγαλοεργοδοσίας εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος

Δεν ξεχνάμε ότι έφτιαχνε δουλεμπορικά γραφεία και την ίδια στιγμή ζητούσε στη Βουλή φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι εγκληματική, ναζιστική, φασιστική οργάνωση, φορέας του εθνικοσοσιαλισμού, του ρατσισμού, της «ανωτερότητας της φυλής», του άκρατου εθνικισμού, του αντισημιτισμού και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Φορέας του χυδαίου αντικομμουνισμού και του μίσους απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο απομονώνουμε τη φασιστοσύναξη!!

Γυρίζουμε την πλάτη στους οπαδούς του Χίτλερ και στις μισάνθρωπες  θεωρίες  τους!!!!

Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση και είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ!!!!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

            Ο    πρόεδρος                                                         Η Γεν. Γραμματέας

 

              Γ. Αμπαζής                                                                Σ. Γατανά

Σχετικά Άρθρα