Χίος, Τετάρτη 24 Απριλίου

Λαϊκή Συνέλευση στη Λαγκάδα για τη μονάδα καύσης ελαίων

Τετ, 13/03/2019 - 10:12

Η δημιουργία μονάδας καύσης ελαίων στην Λαγκάδα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα την Κυριακή στις 11.30 το πρωί, ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Στέφανος Τσίγκος, καλεί τους κατοίκους, εκπροσώπους των τοπικών αρχών (Δήμαρχο, Αντιπεριφερειάρχη, δημοτικούς συμβούλους, βουλευτές) και υπηρεσιακούς παράγοντες (πυροσβεστική, δ/νση δασών, τμήμα περιβάλλοντος) σε λαϊκή συνέλευση. Σ' αυτήν - όπως αναφέρει η πρόσκληση- θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας του Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, στη θέση Καρυδάς της Τ.Κ. Λαγκάδας.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη
Τετ, 24/04/2019 - 11:00

Είμαι Μυτιληνιός, γεννήθηκα στο Αιγαίο, οι γονείς μου είναι αγρότες από το Πλωμάρι, στο νησί μου κοιτάζαμε τις ωραίες γυναίκες στα μπαλκόνια και σβήνομε τους καημούς μας με ούζο. Σ’ αυτό το Αιγαίο θέλω να προσφέρω, είμαι ώριμος να το κάνω και θα το κάνω.

Μιλώντας με μάλλον μη συνήθη για πολιτικό τρόπο ο Κ. Μουτζούρης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου δίνει την πρώτη του προεκλογική συνέντευξη στον Γιάννη Τζούμα στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, που θα μεταδοθεί την Μ. Πέμπτη στις 8.00 μ.μ. και στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Δηλώνοντας ευθέως Νεοδημοκράτης, κρίνοντας πως το Κόμμα του κάνει λάθος να υποστηρίζει την Χρ. Καλογήρου, δηλώνει πως αν εκλεγεί και η Ν. Δ. δεν βάψει με μπλέ χρώμα την Περιφέρεια Β. Αιγαίου θα το κάνει ο… ίδιος.

Θεωρεί την θητεία της Χρ. Καλογήρου αποτυχημένη και στα έργα που δεν έγιναν και στις συνεργασίες, δηλώνει ότι ξέρει από έργα ως Πρύτανης του Πολυτεχνείου παλαιότερα και σήμερα Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αλλά ξέρει και από πολιτική αφού έμαθε να συνεργάζεται με πλήθος συνεργατών αλλά και… παρατάξεων.

Θα ακολουθήσει το «Μοντέλο Γιακαλή» αφήνοντας τα νησιά μόνα τους να αυτοδιοικηθούν αφού έχει όμως την υψηλή εποπτεία, πλέκοντας και το εγκώμιο της Χίου. Δεν είναι δυνατόν είπε να κουμαντάρεται την Παγκόσμια ναυτιλία και να σας διοικούμε εμείς από τη Μυτιλήνη, αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

Στην ίδια συνέντευξη αναπτύσσει το σχέδιο του για έργα αλλά και δουλειές στο Αιγαίο, θεωρεί ότι το προσφυγικό θα λυθεί με δυναμικό τρόπο, θεωρεί πως μπορεί να συνεργαστεί μετεκλογικά με όλους, πλέκει το εγκώμιο των συνυποψηφίων του ενώ ακόμα και με την Χρ. Καλογήρου στο τέλος την ευχαριστεί για τα όσα προσέφερε.

Τα υπόλοιπα παρακολουθήστε τα τηλεοπτικώς.