Χίος, Κυριακή 5 Απριλίου

Λιμενικοί κατά των αλητών του κυρίου Χρυσοχοϊδη

Ανακοίνωσή της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου.
Παρ, 28/02/2020 - 07:16

Με αφορμή τα όσα πρωτοφανή ζήσαμε στον Λιμένα Μεστών με την συμπεριφορά αλητών των δυνάμεων των ΜΑΤ, που αναχωρούσαν με το πλοίο για το Λαύριο, από την Ένωση των Λιμενικών υπαλλήλων Χίου - Σάμου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση.

«Μετά τα ακραία γεγονότα που επικράτησαν τις τελευταίες μέρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ως Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου καταδικάζουμε κάθε βίαιη συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο της σωματική ακεραιότητα κάθε ανθρώπου.

Καταδικάζουμε τη συμπεριφορά μερίδας αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες κατά την παραμονή τους στον λιμένα Μεστών, όπου επρόκειτο να επιβιβασθούν σήμερα τις μεσημεριανές ώρες στο πλοίο, προκειμένου να επιβιβασθούν σε αυτό, συγκρούστηκαν με πλήθος πολιτών και η κατάσταση ξέφυγε για άλλη μια φορά.

Λιμενικά όργανα, τα οποία ευρίσκονταν εν ώρα καθήκοντος, προκειμένου να προασπίσουν την ασφάλεια και την τάξη στον περίφρακτο χώρο του λιμένα, προπηλακίστηκαν, έγιναν δέκτες πετροπόλεμου και χρήσης καπνογόνων.

Τέτοιες καταστάσεις είναι ανεπίτρεπτες και δεν αρμόζουν σε ένστολους.

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου βρίσκεται στο πλευρό και στηρίζει κάθε συνάδελφο, ο οποίος στέκεται όρθιος σε κάθε περίσταση, σε κάθε λιμάνι, τιμώντας το εθνόσημό του και τον όρκο του, υπηρετώντας καθημερινά τον πολίτη και τον συνάνθρωπο».

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 04/04/2020 - 18:32

Μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

68 θάνατοι στην Ελλάδα

Σε 68 ανέρχονται συνολικά οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς εννέα ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 60 το τελευταίο 24ωρο και φτάνουν πλέον τα 1.673.

Το 55% του συνόλου των κρουσμάτων είναι άνδρες ενώ 92 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα σε νοσοκομεία της χώρας.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη και σε ποσοστό μεγαλύτερο από 70% υπήρχε υποκείμενο νόσημα.

Αναφερόμενος στο θέμα της χρήσης μάσκας από ανθρώπους που δεν έχουν συμπτώματα ο κ. Τσιόδρας είπε πως στους ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκδοθεί κάποια σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για τους κλειστούς χώρους τις επόμενες ημέρες.