Μετά το ακτινολογικό και η Μ.Α.Φ. στο "κόκκινο"

Οι Πρόεδροι του Συλλόγου Ιατρών Νοσοκομείου και του ΣΕΣΝΟΧ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν προσλήψεις
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 06/08/2020 - 15:01

Ακόμη και την παραίτησή τους, ως έσχατο μέσο για άσκηση πίεσης προκειμένου να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό το ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Χίου, εξετάζουν οι ακτινολόγοι που υπηρετούν εκεί, μιας και όπως είπε στο Ράδιο «Αλήθεια»  ο Γιάννης Μαλαφής, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών στο «Σκυλίτσειο»  η κατάσταση είναι πλέον τραγική.

Ο συναγερμός εκτός από το ακτινολογικό, που έχει ηχήσει εδώ και καιρό, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη, αλλά αντίθετα επιδείνωση της κατάστασης αφού, όπως είπε ο κος Μαλαφής τελεί υπό παραίτηση - λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί- και ο Δ/ντής του, έχει σημάνει και για την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που κινδυνεύει να μείνει με έναν ή δύο αναισθησιολόγους.

«Δεν μπορεί ένα νοσοκομείο να λειτουργήσει χωρίς αυτά τα βασικά τμήματα», τόνισε ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, σημειώνοντας ότι το ακτινοδιαγνωστικό παρά το αυξημένο αντικείμενο εργασίας, θα φτάσει να έχει μόλιος 2 γιατρούς, έναντι των 7 που διέθεται τα προηγούμενα χρόνια!

Το θέμα επανέφερε στην επικαιρότητα το ΣΕΣΝΟΧ, με τον Πρόεδρό του, Γιάννη Λαμπαδοχυτό, να σημειώνει ότιη αναμονή για αξονική, μαγνητική ή υπέρηχο για τους ασφαλισμένους εκτός νοσοκομείου φτάνει στους 6 μήνες.

Εκείνο που προτάσσεται - είπαν- είναι να καλύπτονται οι εξετάσεις των νοσηλευομένων, όλες εκείνες που υποχρεωτικά πρέπει να γίνονται στο νοσοκομείο (ΚΕΠΑ, στρατός, διορισμοί κ.λ.π.) και φυσικά τα επείγοντα περιστατικά.

«Δουλεύουμε πολύ πιο πάνω από τις δυνατότητές μας, δεν λαμβάνουμε άδειες, ακόμη και ο Δ/ντής έκανε 12 εφημερίες», τόνισε ο Γ. Μαλαφής, ενώ ο Γ. Λαμπαδοχυτός πρόσθεσε ότι μπορεί οι ελλείψεις των γιατρών να είναι το μείζον ζήτημα στην παρούσα φάση, αλλά παράλληλα υπάρχουν ανάγκες  σε χειριστές και σε νοσηλεύτρια.

«Το υπουργείο δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την αιτιολογία ότι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον για πρόσληψη γιατροί και το πρόβλημα είναι πανελλαδικό. Να βρουν τρόπο και να δώσουν κίνητρα για την κάλυψη των θέσεων. Να επιστρέψουν από το εξωτερικό οι γιατροί.  Γιατί τα ιδιωτικά ακτινολογικά δουλεύουν;» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ.

Όσον αφορά την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που ειδικά, λόγω covid 19, το λογικό και το αναμενόμενο θα ήταν να τυγχάνει ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό, όπως είπαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών και των εργαζομένων στο «Σκυλίτσειο», έχει 3 αναισθησιολόγους (που καλύπτουν και τα χειρουργεία) και μέχρι το τέλος του μήνα ο ένας θα φύγει με μετάθεση, ενώ ένας ακόμη πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί.

«Δεν μπορεί έτσι να συνεχιστεί η κατάσταση. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα. Δεν έρχονται ούτε οι γιατροί ειδικότητας, ούτε οι ειδικευόμενοι», κατέληξε ο Γ. Μαλαφής προειδοποιώντας για τα χειρότερα που έπονται.

sto_kokkino._kokkino_aktinologiko_kai_monada_ayximenis_frontidas

Σχετικά Άρθρα