Χίος, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Μετά τους απόμαχους  του ΝΑΤ προσφυγές και από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ

Δευ, 26/11/2018 - 16:28

Παρά την δυνατή βροχή και σήμερα ουρές συνταξιούχων υπήρχαν στο Εργατικό Κέντρο για την κατάθεση προσφυγών στην Δικαιοσύνη για την επιστροφή των χρημάτων τους, που παρακρατήθηκαν παράνομα.

Τώρα σ’ αυτούς του ΝΑΤ προστίθενται και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Συνταξιούχων, Λάμπρος Χειλάς στη συνέντευξη στο Εργατικό Κέντρο με αφορμή την απεργία της Τετάρτης.

Κατά το πρότυπο του ΝΑΤ οι προσφυγές παραλαμβάνονται στο εργατικό Κέντρο και θα κατατεθούν και αυτές ομαδικά.

Σχετικά Άρθρα

Στα μέτρα του δυνατού ο προϋπολογισμός του Νομικού Προσώπου
Δευ, 09/12/2019 - 12:24

Στα μέτρα των οικονομικών δεδομένων και ρεαλιστικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του νομικού προσώπου του Δήμου Χίου, που θα συζητηθεί αύριο στο διοικητικό του συμβούλιο, ο πρόεδρος του υπερ-οργανισμού του δήμου, Γιάννης Μανάρας.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» ο κος Μανάρας επεσήμανε ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των παιδικών σταθμών, αθλητικών εγκαταστάσεων, ΚΑΠΗ και Φιλαρμονικής, που έχει υπό την ευθύνη του ο φορέας, ενώ το προσωπικό «στοίχημα» που θέτει είναι η σταδιακή κτηριακή αναβάθμιση των υποδομών, τις οποίες χαρακτήρισε «γηρασμένες».

Ο ίδιος παρατηρεί προβλήματα, ειδικά στους παιδικούς σταθμούς, με προτεραιότητά τους τη μεταστέγαση του σταθμού στα Καρδάμυλα, μίλησε για τη διερεύνηση της δυνατότητας ενεργειακής αναβάθμισης του ΚΑΠΗ, ενώ για τις αθλητικές υποδομές έκανε αναφορά στο μεγάλο έργο που έχει δρομολογηθεί στο Ιωνικό κολυμβητήριο.

Σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα του προϋπολογισμού, όπως είπε,  και για το 2020 οι κύριες πηγές εσόδων του νομικού προσώπου θα είναι ο Δήμος με χρηματοδότηση 1.997.000 ευρώ και το ΕΣΠΑ (από το πρόγραμμα παιδικών σταθμών – voucher) με 638.000 ευρώ.