Χίος, Πέμπτη 21 Μαρτίου

Μετά τους απόμαχους  του ΝΑΤ προσφυγές και από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ

Δευ, 26/11/2018 - 16:28

Παρά την δυνατή βροχή και σήμερα ουρές συνταξιούχων υπήρχαν στο Εργατικό Κέντρο για την κατάθεση προσφυγών στην Δικαιοσύνη για την επιστροφή των χρημάτων τους, που παρακρατήθηκαν παράνομα.

Τώρα σ’ αυτούς του ΝΑΤ προστίθενται και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Συνταξιούχων, Λάμπρος Χειλάς στη συνέντευξη στο Εργατικό Κέντρο με αφορμή την απεργία της Τετάρτης.

Κατά το πρότυπο του ΝΑΤ οι προσφυγές παραλαμβάνονται στο εργατικό Κέντρο και θα κατατεθούν και αυτές ομαδικά.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 20/03/2019 - 18:41
Α. Μιχαηλίδης

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση σχετικά με την αδειοδότηση της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση φυτικών ελαίων κοντά στη Λαγκάδα.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι παρά την αρνητική γνωμοδότηση των αρμόδιων οργάνων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για λόγους τόσο αναπτυξιακής φυσιογνωμίας της περιοχής όσο και μικρής απόστασης της μονάδας από τον οικισμό της Λαγκάδας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δεν έστειλε, όπως έχει τη δυνατότητα από το νόμο, το φάκελο της αδειοδότησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ).

Επιπλέον, τίθεται το ζήτημα του αν ακολουθήθηκε στην προκειμένη περίπτωση η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία διαβούλευσης και ενημέρωσης του κοινού.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής ρωτάει τον κ. Υπουργό αν προτίθεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να επανεξετάσει την αδειοδότηση του έργου, προκειμένου αφενός να διερευνηθεί η πληρότητα του φακέλου και η καταλληλότητα της χωροθέτησης της μονάδας στη συγκεκριμένη περιοχή και αφετέρου να διασφαλιστεί η ουσιαστική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.