Χίος, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

Το... μπαλάκι του Κολυμβητηρίου στον Δήμο Χίου από το Νομικό πρόσωπο

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 02/04/2018 - 15:29
Π. Καμπούρης

Την άμεση  σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Χίου προκειμένου να εξετάσει το πρόβλημα που δημιουργείται στη λειτουργία δομών του Νομικού Προσώπου, ανάμεσά τους το Ιωνικό Κολυμβητήριο αλλά και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ζητά ο Πρόεδρος του οργανισμού, Παντελής Καμπούρης, λόγω του προβλήματος που προέκυψε με την πληρωμή του εργολάβου, στον οποίο ανατέθηκαν διάφορες υπηρεσίες στις δομές, με την πρόσληψη ειδικοτήτων που καλύπτουν από θέσεις ναυαγοσωστών, έως και θέσεις μαγείρων και βρεφονηπιοκόμων.

Η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, δεν εγκρίνει το ένταλμα πληρωμής του εργολάβου, ο οποίος επί της ουσίας λειτούργησε ως «όχημα» για την πρόσληψη του προσωπικού και συγκεκριμένα 18 ατόμων, στο Ιωνικό, σε αθλητικούς χώρους, στους παιδικούς σταθμούς αλλά και στο Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς. Ο Δημοτικός Οργανισμός, παρά τις αντιδράσεις του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, είχε προχωρήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία «σπάζοντας» το έργο σε τρεις εργολαβίες, με το σκεπτικό – όπως είπε ο κ. Καμπούρης – ότι έχουν εξαντηληθεί όλες οι δυνατότητες προσλήψεων απ’ ευθείας από το Νομικό Πρόσωπο, με το ισχύον οργανόγραμμα αλλά και αναγνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη διαδικασία ήταν οικονομικά πιο συμφέρουσα.

«Μέσα σ’αυτά τα χρόνια έχουμε διπλασσιάσει τις δραστηριότητές μας. Παράγεται έργο και για να συνεχιστεί αυτή η πορεία έπρεπε να υπάρξει και το απαιτούμενο προσωπικό, για το οποίο σε ετήσια βάση, μέσω του αναδόχου θα πληρώναμε 180.000 ευρώ», ανέφερε ο κ. Καμπούρης.

Όπως είπε, τώρα το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να αποφασίσει τι θα γίνει. Από την πλευρά τους έχουν στείλει νέα αιτιολογική έκθεση με την οποία υπεραμύνονται για το νόμιμο της διαδικασίας που ακολούθησαν. Αν όμως και αυτή τη φορά δεν γίνει αποδεκτή, τότε ή θα πρέπει να περιοριστούν οι δράσεις στις δομές, με δεδομένη τη μείωση προσωπικού, ή να αυξηθεί το ποσό του αντιτίμου που καταβάλλουν οι εξυπηρετούμενοι για μπορέσουν μέσω του ποσού που θα προκύψει να γίνουν προσλήψεις.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη ο εργολάβος έχει προειδοποίησει ότι θα σταματήσει να παρέχει τις υπηρεσίες του, αφού αυτούς τους 3 μήνες έχει καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους αλλά δεν έχει πληρωθεί ο ίδιος από τον Οργανισμό.

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ
Τετ, 18/09/2019 - 19:30
Παρά τη έγκαιρη μεταφορά ο 58χρονος κατέληξε

Τελικά η διοικήτρια του νοσοκομείου έχει απόλυτο δίκιο όταν δηλώνει ότι ο ΣΕΣΝΟΧ και η ίδια έχουν εντελώς διαφορετική αντίληψη για την υγεία στο νησί και γενικότερα.

Εκείνη είναι η φωνή της εκάστοτε κυβέρνησης , χτες του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα της ΝΔ, γι  αυτό και διαχειρίζεται επάξια τις πολιτικές της φτώχειας των περικοπών και των ελλείψεων στο νοσοκομείο της Χίου.

Δε μας ξενίζει δυστυχώς ο τρόπος που αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα , με μπαλώματα και επιπολαιότητες  που κλείνουν τη μια τρύπα και ανοίγουν άλλες, αφού αντί να αναδείξει τις κυβερνητικές ευθύνες όλων αυτών των ετών που διατηρούν την υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να απαιτήσει μόνιμες  προσλήψεις, ταυτίζεται με τις πολιτικές λιτότητας του υπουργείου.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η διαχείριση του προβλήματος με το ΕΚΑΒ,αφού με έγγραφη διαταγή της και χρησιμοποιώντας άσχετη  εγκύκλιο, μετακίνησε τραυματιοφορέα  ΥΕ  από τα επείγοντα για δύο (2) ώρες στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να γίνουν τα εξιτήρια των κλινικών , όταν το ΕΚΑΒ αποτελεί αυτόνομη υπηρεσία , αλλά και αυτά που επικαλείται αφορούν στα κέντρα υγείας και όχι στα νοσοκομεία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός  ορισμένων δημοσιογράφων, που καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, συντάσσονται με αυτές τις  λύσεις διαχείρισης της φτώχειας, μιλώντας για υπερβολές του ΣΕΣΝΟΧ. Αλήθεια αν με αυτές τις απόψεις τους αύριο έχουμε επιθέσεις σε εργαζόμενους, όπως είχαμε στο ΕΚΑΒ, από αγανακτισμένους πολίτες , που αντί να χτυπούν το γάιδαρο χτυπάνε το σαμάρι τι θα πουν;;; Ας προσέξουν λοιπόν ,  όταν ρίχνουν νερό στο μύλο των πιο αντιδραστικών θεωριών.

ΩΣ ΕΓ ΤΟΥ ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικό.

Να σταματήσει η υποστελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις κλινικές και τομείς.

 Να σταματήσει η διοίκηση να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να σκύψει μαζί με τους εργαζόμενους πάνω στα προβλήματα του νοσοκομείου και των μονάδων υγείας απαιτώντας τις λύσεις που χρειάζονται.

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

           Ο πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας

 

 

                                                      Μ. Σκούφαλος                           Σ. Γατανά