Να μην αυξηθεί η θητεία

Παράσταση διαμαρτυρίας μελών ΚΚΕ και ΚΝΕ έξω από στρατιωτική μονάδα
Τρί, 20/04/2021 - 10:43

Παρέμβαση έξω από το Στρατόπεδο Λοχαγού Αναστασίου - 228 Μονάδα Πεζικού πραγματοποίησε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ το Σάββατο 17 Απρίλη, με αφορμή την πανελλαδική εβδομάδα δράσης για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων. Τα μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ πρόβαλαν τα αιτήματα να μην αυξηθεί η θητεία στο στρατό ξηράς, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και υγεινής από την πανδημία και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους στρατευμένους.

Επίσης, στο πλαίσιο των αιτημάτων που προβλήθηκαν είναι η δωρεάν μετακίνηση στις ιδιαίτερες πατρίδες των στρατιωτών καθώς και από τα χωριά κατά τις εξόδους αλλά και η βελτίωση των συνθηκών σίτισης, ίδρευσης και στέγασης στα στρατόπεδα.

Στηλίτευσαν τη στρατηγική καταστολής της κυβέρνησης, με σενάρια που εντάσσονται και σε ασκήσεις όπως η πρόσφατη πρόβα πολέμου "defender 2021" με τη συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και τέλος σημείωσαν ότι "δεν έχει τίποτα να περιμένει ο ελληνικός λαός από τις δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα της ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ καλώντας σε αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και σε κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των ξένων βάσεων στη χώρα".
 

Σχετικά Άρθρα