Να πάρει μέτρα η Κυβέρνηση για την ανάσχεση της ακρίβειας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Πέμ, 16/09/2021 - 10:33

Να λάβει άμεσα μέτρα η κυβέρνηση, όπως αυξήσεις στους μισθούς αλλά και επιδότηση ενεργειακού κόστους, ζητά με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Χίου, η οποία χαρακτηρίζειοδυνηρή την πραγματικότητα που βιώνουν το τελευταίο διάστημα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, λόγω των ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, καύσιμα, και ενέργεια.

Συγεκριμένα αναφέρει:

"Το τεράστιο κύμα ακρίβειας δεν άφησε ανεπηρέαστο ακόμα και το ψωμί. Το πιο βασικό, βασικότατο είδος διατροφής που μπαίνει σε κάθε σπίτι και θα έπρεπε να ήταν φθηνό, η τιμή του αυξήθηκε 25%, με αποτέλεσμα μία φρατζόλα ψωμί (350 γραμμάρια) να έχει κόστος ένα ευρώ!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εγκληματικές ευθύνες για την τρομακτική ακρίβεια που αποτυπώνεται και ροκανίζει τα εισοδήματα των πολιτών, διότι δεν παίρνει πρωτοβουλίες και δεν βάζει φρένο στα φαινόμενα κερδοσκοπίας, ούτε εγκαταλείπει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές και ιδεοληψίες της, για την δήθεν αυτορρύθμιση της αγοράς που θα μας έλυνε τα προβλήματα και τον ανταγωνισμό που θα έριχνε τις τιμές. Όλα αυτά αποδείχτηκαν αερολογίες.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλουμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να πάρει πρωτοβουλίες. Ζητούμε να γίνει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ώστε να μπορέσουν τα ασθενέστερα στρώματα να ανταπεξέλθουν, και τα νοικοκυριά να επιβιώσουν.

Να υπάρξει πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους τόσο για πολίτες όσο και για επιχειρήσεις. Να γίνει αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ προς τα κάτω, ώστε να συμπαρασύρει προς τα κάτω όλη την αγορά ενέργειας, και επιτέλους η Νέα Δημοκρατία να μπλοκάρει τα μπόνους εκατομμυρίων ευρώ προς τα golden boys που έχει διορίσει σε διευθυντικές θέσεις.

Δυστυχώς χρειάστηκαν μόλις δύο χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη, για να φανούν στην κοινωνία οι τραγικές συνέπειες του νεοφιλελεύθερου οδοστρωτήρα. Τα θύματα είναι πρωτίστως τα μικρομεσαία νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι.

Από τη δική μας την πλευρά ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτεραιότητα έχουμε να προστατευτούν οι πολίτες και να καταπολεμηθεί το εκρηκτικό κύμα ακρίβειας. Αυτό θα πράξουμε ως κυβέρνηση με τις προτάσεις μας και τις πρωτοβουλίες μας".

 

Σχετικά Άρθρα