Χίος, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

Νέα πλωτή εξέδρα στα Ψαρά

Τρί, 13/08/2019 - 17:27

‘Αλλη μια παρέμβαση που αναβαθμίζει σε σημαντικό βαθμό τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, κυρίως τα τουριστικά, στο λιμένα των Ψαρών ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Το έργο με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση πλωτών προβλητών στο Λιμένα Ψαρών», συνολικού προϋπολογισμού 74.412,00€ χρηματοδοτήθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου και ανήκει στην κατηγορία των λιμενικών έργων.

Η νέα πλωτή εξέδρα, που είναι πιστοποιημένη από αναγνωρισμένο νηογνώμονα, έχει μήκος 36m και πλάτος 2,5m, οι πλωτήρες είναι κατασκευασμένοι από σωλήνες πολυαιθυλενίου ενώ το δάπεδο είναι επενδυμένο με ξύλο ιρόκο.

Της υλοποίησης του έργου προηγήθηκαν επίπονες και ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες προετοιμασίας και ωρίμανσης ενώ η δημοπράτησή του έγινε  στις 21 Ιανουαρίου του 2019.

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών εκφράζει, με ανκοίνωση του, τις πιο θερμές ευχαριστίες του στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου καθώς και στον Δ/ντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού για το νησί μας έργου.

 

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Χίου
Παρ, 22/11/2019 - 18:18

 Για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι των νησιών Χίου, Λέσβου , Λέρου , Κω και Σάμου γίνονται μάρτυρες των “γνωστών πολιτικών τακτικών” που είναι πιο προκλητικές από ποτέ καθώς οι τελευταίες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά για έναν ακόμη χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2020, συνδέθηκαν απόλυτα με τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων.

Αποτελεί εμπαιγμό σε βάρος μας η αναγγελία διατήρησης χαμηλού ΦΠΑ  παράλληλα με την αναγγελία δημιουργίας κλειστών κέντρων καθώς είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους νησιώτες. Στόχος τους είναι να μας «χρυσώσουν το χάπι» έτσι ώστε να υποστούμε την δημιουργία «φυλακών ψυχών» στα νησιά.

Ωστόσο να υπενθυμίσουμε τις διαβεβαιώσεις της σημερινής Κυβέρνησης και του κ.Νότη Μηταράκη πριν τις εκλογές για διατήρηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, ανεξάρτητα από το προσφυγικό-μεταναστευτικό, οι οποίες αποδείχθηκαν ψευδείς και  απλά «προεκλογικές υποσχέσεις» καθώς οι τελευταίες δηλώσεις της Κυβέρνησης δένουν ρητά τα δύο ζητήματα μεταξύ τους.

Κατόπιν τούτου, απαιτούμε

  • την οριστικοποίηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά χωρίς να συνδέεται με τις προσφυγικές ροές που βρίσκονται σε έξαρση
  • την ένταξη των Ψαρών και των Οινουσσών σε ειδικό ή μηδενικό καθεστώς ΦΠΑ αφού το κόστος διαβίωσης έχει φθάσει τους κατοίκους των ακριτικών νησιών σε δυσμενή οικονομική θέση

Για την Ο.Ε.Β.Ε. Χίου

Ο Πρόεδρος                                                                                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Παππάς Βασίλης                                                                                                                              Κριμιζής Μιχαήλ