Χίος, Σάββατο 20 Ιουλίου

Nέο αίτημα Κάρμαντζη για παράταση της κτηματογράφησης στη Χίο

Μόλις το 15% των πολιτών έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία, επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης στον Υπουργό Περιβάλλοντος
Τρί, 02/07/2019 - 15:45

Με νέα επιστολή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Γεώργιο Σταθάκη και στον Πρόεδρο της Εταιρείας Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, επανέρχεται για πολλοστή – όπως σημειώνει-  φορά στο αίτημα που είχε υποβάλει από 24/1/2019 για χορήγηση παράτασης τουλάχιστον 1 έτους για την υποβολή δηλώσεων στην Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.

«Παρά τις ολιγόμηνες παρατάσεις που έχουν χορηγηθεί (η παρούσα προθεσμία εκπνέει στις 15/7), το ποσοστό των συμπολιτών μας που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία κτηματογράφησης είναι μικρότερο του 15%, γεγονός που επιβεβαιώνει τα επιχειρήματα τα οποία έχουμε αναπτύξει σε προηγούμενες επιστολές», αναφέρει ο κος Κάρμαντζης και συνεχίζει:

«Οι συμπολίτες μας δεν έχουν την οικονομική, χρονική  και άλλη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις ασφυκτικές προθεσμίες όπως προβλέπονται σήμερα.

Είναι απολύτως αναγκαία η εύλογη χρονική παράταση όπως την έχουμε περιγράψει ακόμα και νομοθετική ρύθμιση με δική σας πρωτοβουλία εφόσον αυτή απαιτείται».

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 20/07/2019 - 06:48

Απορρίφθηκε από τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η πρόταση που είχε υποβληθεί από την Π.Ε. Χίου για τις πεζοπορικές διαδρομές μήκους 94 χιλιομέτρων, με τον αρμόδιο περιφερειακό σύμβουλο Παντελή Μπουγδάνο, να τονίζει ότι η πρόταση θα επανυποβληθεί.

Ο ίδιος απέφυγε να σχολιάσει τους λόγους της απόρριψης, λέγοντας ότι έχει ήδη ενταχθεί ποσό που απαιτείται για την εξειδικευμένη μελέτη που ζητήθηκε και θα συνεχιστεί ο σχεδιασμός προκειμένου, η περιπατητική αυτή διαδρομή της Χίου τελικά να πάρει σάρκα και οστά.

aporrifthike_i_protasi_gia_ta_monopatia_tis_hioy