Χίος, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

Nέο αίτημα Κάρμαντζη για παράταση της κτηματογράφησης στη Χίο

Μόλις το 15% των πολιτών έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία, επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης στον Υπουργό Περιβάλλοντος
Τρί, 02/07/2019 - 15:45

Με νέα επιστολή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Γεώργιο Σταθάκη και στον Πρόεδρο της Εταιρείας Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, επανέρχεται για πολλοστή – όπως σημειώνει-  φορά στο αίτημα που είχε υποβάλει από 24/1/2019 για χορήγηση παράτασης τουλάχιστον 1 έτους για την υποβολή δηλώσεων στην Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.

«Παρά τις ολιγόμηνες παρατάσεις που έχουν χορηγηθεί (η παρούσα προθεσμία εκπνέει στις 15/7), το ποσοστό των συμπολιτών μας που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία κτηματογράφησης είναι μικρότερο του 15%, γεγονός που επιβεβαιώνει τα επιχειρήματα τα οποία έχουμε αναπτύξει σε προηγούμενες επιστολές», αναφέρει ο κος Κάρμαντζης και συνεχίζει:

«Οι συμπολίτες μας δεν έχουν την οικονομική, χρονική  και άλλη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις ασφυκτικές προθεσμίες όπως προβλέπονται σήμερα.

Είναι απολύτως αναγκαία η εύλογη χρονική παράταση όπως την έχουμε περιγράψει ακόμα και νομοθετική ρύθμιση με δική σας πρωτοβουλία εφόσον αυτή απαιτείται».

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Χίου
Παρ, 22/11/2019 - 18:18

 Για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι των νησιών Χίου, Λέσβου , Λέρου , Κω και Σάμου γίνονται μάρτυρες των “γνωστών πολιτικών τακτικών” που είναι πιο προκλητικές από ποτέ καθώς οι τελευταίες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά για έναν ακόμη χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2020, συνδέθηκαν απόλυτα με τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων.

Αποτελεί εμπαιγμό σε βάρος μας η αναγγελία διατήρησης χαμηλού ΦΠΑ  παράλληλα με την αναγγελία δημιουργίας κλειστών κέντρων καθώς είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους νησιώτες. Στόχος τους είναι να μας «χρυσώσουν το χάπι» έτσι ώστε να υποστούμε την δημιουργία «φυλακών ψυχών» στα νησιά.

Ωστόσο να υπενθυμίσουμε τις διαβεβαιώσεις της σημερινής Κυβέρνησης και του κ.Νότη Μηταράκη πριν τις εκλογές για διατήρηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, ανεξάρτητα από το προσφυγικό-μεταναστευτικό, οι οποίες αποδείχθηκαν ψευδείς και  απλά «προεκλογικές υποσχέσεις» καθώς οι τελευταίες δηλώσεις της Κυβέρνησης δένουν ρητά τα δύο ζητήματα μεταξύ τους.

Κατόπιν τούτου, απαιτούμε

  • την οριστικοποίηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά χωρίς να συνδέεται με τις προσφυγικές ροές που βρίσκονται σε έξαρση
  • την ένταξη των Ψαρών και των Οινουσσών σε ειδικό ή μηδενικό καθεστώς ΦΠΑ αφού το κόστος διαβίωσης έχει φθάσει τους κατοίκους των ακριτικών νησιών σε δυσμενή οικονομική θέση

Για την Ο.Ε.Β.Ε. Χίου

Ο Πρόεδρος                                                                                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Παππάς Βασίλης                                                                                                                              Κριμιζής Μιχαήλ